Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Kapsáři

Nenechme se okrádat 

     Vyprávění o tom, jak někdo z našich známých byl okraden kapsářem, má už asi každý z nás za sebou. Právě lidé žijící ve Středočeském kraji jsou občas donuceni jet do hlavního nebo okresního města řešit nějakou záležitost nebo nakupovat. Mnoho z vás v Praze nebo v Benešově pracuje. Zkrátka, každý, kdo se pohybuje ve větších městech, musí brát na zřetel i možnost, že ho nepozorovaným způsobem okrade kapsář. V peněžence nenosíme jen hotovost, ale i kreditní kartu a někdo dokonce doklady. Umíme si tedy představit, co všechno budeme nuceni po takové ztrátě zařizovat.
 

     A přitom stačí tak málo. Neukládat si peněženku do zadní kapsy kalhot, mít tašku neustále pod dohledem, neodkládat ji např. do nákupních košíků a neumožnit tak kapsáři dostat se vám na kůži. Tito zloději využívají vaší nepozornosti, nebo davu lidí při vystupování či nastupování do hromadných dopravních prostředků. Jsou ve své činnosti tak zkušení, že ani nepostřehnete, že vám někdo rozepnul tašku či sáhl do zadní kapsy kalhot.
 

     Určitě si každý z vás cenní svých financí, a i když vám kapsář neodcizí velký obnos, běhaní kolem zřízení nové karty a dokladů, určitě nikoho neláká. Proto buďte obezřetní a nedejte kapsářům šanci vydělat si na vaší neopatrnosti.
 

vytisknout  e-mailem