Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Kapsáři využívají nepozornosti svých obětí

SOKOLOVSKO – Dbejte zvýšené pozornosti svých osobních věcí.  

Sokolovští policisté pátrají po dosud neznámém pachateli, který měl minimálně ve dvou případech dne 15. listopadu 2016 okrást nakupující v obchodech v Sokolově.

V prvním případě měl kolem dvanácté hodiny v obchodním domě využít nepozornosti poškozené ženy, kdy jí v nestřeženém okamžiku z nákupního košíku odcizil kabelku. V té měla žena mobilní telefon a peněženku s finanční hotovostí kolem 600 korun a s osobními doklady a platební kartou. Poté pachatel odešel a kabelku pouze bez peněženky na místě zanechal. Ztrátu kabelku zjistila poškozená žena až u pokladen. Na informacích jí byla kabelka bez peněženky a jejího obsahu vrácena.

VIDEO

Ve druhém případě následně po spáchání první krádeže, opět využil v jiném obchodním domě nepozornosti poškozené ženy, která si vybírala u regálu zboží a svou neuzavřenou kabelku měla odloženou v nákupním vozíku. Z té jí pachatel v nestřeženém okamžiku odcizil peněženku s finanční hotovostí necelých 1 tisíc korun.

Dle vyhodnoceného kamerového záznamu se jedná o muže bílé pleti, ve věku v rozmezí 25 – 55 let, zhruba 175 – 185 cm vysokého. Oblečen byl do tmavé bundy, modrých džínů, tmavých bot a na hlavě měl čepici. Žádáme veřejnost, aby v případě jakýchkoliv informací k hledanému muži, volali na linku 158 nebo se obrátili na nejbližší policejní služebnu.

PREVENCE:
Vzhledem k blížícím se vánočním svátkům nastává čas, kdy většina z nás navštěvuje velká nákupní centra a další místa, kde dochází k velkém výskytu osob na jednom místě. Zde může velmi snadno dojít ke kapesním krádežím.

Kapsářům je v té chvíli jedno, zda tam jdeme za nákupem dárků či potravin pro nadcházející období. Vzniká jim zde spousta příležitostí k odcizení mobilního telefonu, peněženky či celé kabelky.

Proto nabádáme všechny občany, aby hlavně tomto v období dbali zvýšené pozornosti na své osobní věci. Zejména pak, aby nepouštěli své osobní věci z očí či je neodkládali do nákupního vozíku.

Kapsáři umí využít Vaší byť i chvilkové nepozornosti a neopatrnosti. Ve většině případů totiž pracují ve skupinkách a svoji oběť si vytipují. Následně jim stačí na krádež jen několik málo vteřin. Proto svou neopatrností a nepozorností nedávejte kapsářům příležitost.

nprap. Kateřina Krejčí
21. 12. 2016

vytisknout  e-mailem