Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Kapsáři řádili v městské dopravě

LIBERECKO - Tři kapesní krádeže v jednom dni oznámili Liberečané. 

Policisté  přijali tři oznámení o kapesních krádežích, ke kterým došlo včera v liberecké městské dopravě. Z terminálu městské dopravy v centru města vyjela kolem 11. hodiny dopolední autobusem č. 19 jednadevadesátiletá místní seniorka. Té neznámý kapsář během desetiminutové jízdy odcizil z kapsy batohu, který nesla na zádech, její peněženku. Měla v ní doklady a finanční hotovost 200 korun. Do policejního protokolu vypověděla, že se na ni při nastupování někdo tlačil. Nejspíš to byl zloděj.

Z terminálu ve Fugnerově ulici v Liberci vycestoval kolem 11.40 linkou č. 22 směrem na ulici Americkou 79letý Liberečan. Ten během jízdy městskou dopravou zaregistroval, jak se na něj natlačil jeden z cestujících. Nyní ho podezřívá, že to byl právě on, kdo mu rozepnul kapsu bundy a vytáhl mu z ní peněženku. V rukách neznámého skončil spolu s peněženkou jeho občanský průkaz a hotovost 160 korun.

Devětačtyřicetiletá žena z Liberce přišla po 13. hodině během jízdy tramvají č. 3 mezi zastávkami Šaldovo náměstí a Staré pekárny o zánovní mobilní telefon značky Samsung Galaxy S 6 v hodnotě 22 600 korun. Zatím nezjištěný kapsář jí mobil vytáhl z kapsy kabátu. V tu dobu si ničeho podezřelého kolem sebe nevšimla.

 

11. 12. 2015
por. Bc. Ivana Baláková
KŘP Libereckého kraje, tisková mluvčí

vytisknout  e-mailem