Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Kapesné sloužilo na úhradu drog

I když toho o drogách a jejich škodlivosti bylo napsáno více než dost, přesto přibívá těch, kteří jsou na nich závislí 

I když toho o drogách a jejich škodlivosti bylo napsáno víc než dost, přesto přibývá těch, kteří jsou na nich závislí. Ani náš okres není výjimkou, a tak kriminalisté mají v tomto směru plné ruce práce. V poslední době je stále více zaměstnávají „feťáci“ na Hořicku. Jedním z nich byl i devatenáctiletý mladík, který od října loňského roku do února letošního roku zásoboval   pervitinem několik drogy chtivých zájemců z řad místní mládeže. Nejenže byl na „perníku“ sám závislý, ale navíc ho i vyráběl z volně dostupných léků. Vařil jej v bytě svého kamaráda v Hořicích, který se zabýval stejnou činností. A tak se několikrát   stalo, že drogu vyráběli najednou, každý v jiné místnosti. S odbytem si nemusel lámat hlavu, neboť odběratelů bylo víc než dost. Někteří z nich tolik žádané zboží dostali zdarma, jiní platili hotově nebo v naturální podobě formou léků, ze kterých pak vyráběl další dávky.
Policisté mu nakonec prokázali, že se nejméně osmkrát pustil do výroby pervitinu, který pak v   77 případech zčásti rozdal, zčásti směnil za léky a zbytek prodal. Celkem si přišel na téměř 21 tisíc korun. Peníze na nákup „zboží“ sháněli zájemci kde se dalo. Někteří z nich si sami vydělávali, jiní na jeho úhradu použili kapesné od rodičů, kteří o jejich zálibě neměli ani zdání. A proč taková investice do bílého prášku? Jen díky němu se rychle dostavila dobrá nálada a pohled na svět se zdál hned lepší. 
Tak skončil příběh mladíka, který má, i přes svůj nízký věk, již dlouholeté zkušenosti s drogami. V současné době zpytuje svědomí ve vazební věznici v Hradci Králové, kam ho poslal soudce Okresního soudu v Jičíně. Za trestný čin nedovolené výroby a držení omamných a psychotropních látek a jedů mu totiž hrozí trest odnětí svobody až na osm let.

 

 

 

toxi3 toxi3

 

vytisknout  e-mailem