Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Divočáci ve dvou hodinách škodili na stejném místě

RYCHNOVSKO - Svátky ve znamení dopravních nehod. 

Ke dvěma střetům se stádem divokých prasat na stejné místo vyjížděli v sobotu dopravní policisté.

Hlídka rychnovské skupiny dopravních nehod vyjížděla na první oznámení v sobotu 22.prosince ve 21:05. Řidičce osobního auta zn. Volkswagen Passat jedoucí od Ještětic směrem na Solnici na přímém úseku silnice č. I/14 vběhlo  do jízdní dráhy stádo divokých prasat. Přes intenzivní brždění řidičky došlo ke střetu přední části auta se dvěma divokými prasaty, která na místě uhynula. Škoda této dopravní nehody byla odhadnuta na 40.000 korun.
O necelé dvě hodiny později (22:55) vběhlo do dráhy stádo divokých prasat řidiči osobního auta zn. Škoda Rapid. Dva divočáci se střetli s přední částí auta; jedno zvíře na místě uhynulo. Škoda této dopravní nehody byla vyčíslena na 60.000 korun.
V obou výše uvedených událostech hlídkou na místě provedené dechové zkoušky na přítomnost alkoholu prokázaly negativní hodnoty. Další dva řidiči v průběhu vánočních svátků ale usedli za volant přesto, že policisté u nich provedenými dechovými zkouškami naměřili 1,84 promile a 1,50 promile alkoholu v dechu.
Další tři dopravní nehody, které policisté během svátku zadokomentovali, byly se zraněním účastníků silničního provozu. Dvě havárie řidiček, při nichž auta skončila v příkopu a v potoce, se naštěstí obešly bez zranění.

por. Mgr. Alena Kacálková
27.12.2018

Odkazy do noveho okna

Rychnovsko

22.12. Ještětice - Solnice 

Detailní náhled

Rychnovsko

22.12. Ještětice - Solnice 

Detailní náhled

Rychnovsko

22.12. Ještětice - Solnice 

Detailní náhled

Rychnovsko

22.12. Ještětice - Solnice 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem