Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
podhomepage

Policie České republiky – Služba cizinecké policie

 

Kamufláž se značkami nevyšla

Českobudějovicko – policistům inspektorátu cizinecké policie České Budějovice se vyplatilo počkat si na řidiče u křižovatky, kudy měl projet i přes zákaz řízení motorového vozidla. 

     Dne 7. května 2009 před ubytovnou, kde hlídka policistů Služby cizinecké policie prováděla pobytovou kontrolu, parkovalo podezřelé vozidlo značky VW Golf černé barvy. Policejní hlídka muže vyzvala k prokázání své totožnosti a podle občanského průkazu tento muž ve věku dvacet dva let byl trvale přihlášen na adrese již zmiňované ubytovny. V policejních záznamech bylo zjištěno vyslovení zákazu řízení motorového vozidla a sám řidič své řidičské oprávnění předložit nemohl, jelikož mu bylo odebráno ve správním řízení vedeném Magistrátem města České Budějovice. Policisté také narazili na nesoulad mezi záznamy policejních evidencí a skutečným označením vozidla registračními značkami, které měly patřit vozidlu značky Seat Toledo, nikoliv vozidlu VW Golf. Situaci s registračními značkami neřidič omlouval tím, že patřily jeho předchozímu vozidlu Seat Toledo, které sám rozebral na náhradní díly, karoserii vozidla doma rozřezal a odvezl do sběrny, ale zapomněl na odhlášení registračních značek, za což byl řešen v přestupkovém řízení.
     Dále policisté pojali podezření, že muž bude řídit vozidlo i přes zákaz řízení motorových vozidel a počkali u nejbližší křižovatky, kudy s největší pravděpodobností bude projíždět. A také se tak stalo… Neřidič nastartoval vozidlo a jel směrem k hlavní silnici do centra Českých Budějovic, kdy po 50 metrech zahlédl služební vozidlo právě s policisty, kteří jej kontrolovali.
     Porušovat předpisy muži se tak vůbec nevyplatilo a bylo mu sděleno obvinění z trestných činů maření výkonu úředního rozhodnutí a řízení vozidla bez řidičského oprávnění.

vytisknout  e-mailem