Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Kamioňák předjížděl v zákazu a ohrozil i kolegu

Ms kraj - policisté dálničního oddělení Mankovice uložili řidiči maximální výši kauce 

Policisté dálničních oddělení se v rámci služby zaměřují mimo jiné i na jízdy řidičů nákladních vozidel, zejména dodržování zákazu předjíždění.

V průběhu minulého týdne policisté dálničního oddělení Mankovice na dálnici D1 ve směru jízdy na Brno zaznamenali řidiče nákladního vozidla s návěsem, který svou jízdou porušil hned několik pravidel silničního provozu. Přestupkové jednání započal, když začal předjíždět jiné vozidlo, neměl dostatečnou rychlost a omezil v jízdě  ostatní automobily za ním. Předjíždění trvalo cca 1,2 km a ve zmíněném úseku řidič porušil konkrétně přechodné svislé dopravní značení – zákaz předjíždění pro nákladní automobily a návěst změny směru jízdy s omezením, doplněné o dopravní značení (zákaz vjezdu vozidel, jejichž šířka přesahuje vyznačenou mez). Při následném zařazení před předjížděné vozidlo, ohrozil jeho řidiče a současně nerespektoval přechodné vodorovné dopravní značení podélnou čáru souvislou.

Za přestupkové jednání 68letému řidiči hrozí sankce ve výši od 5 do 10 tisíc korun a zákaz činnosti až na jeden rok. Řidiči byla uložena kauce v maximální možné výši, a to 10 tisíc korun, kterou na místě zaplatil.  Přestupkové jednání bylo oznámeno na příslušný správní orgán k projednání.

                                                                                                                                                                              mjr. Pavla Jiroušková

                                                                                                                                                                               14. srpna 2023

vytisknout  e-mailem