Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Kamion zdemoloval osobní auto

ZLÍNSKO: Za nebezpečnou jízdu zaplatil životem. 

Nejvyšší cenu zaplatil za nebezpečnou a nepozornou jízdu třicetiletý řidič z Přerovska. Zemřel pod koly nákladního vozu včera večer před obcí Tlumačov.
Nehoda se stala ve středu 15. srpna o půl osmé večer v místě zvané Skály před začátkem obce Tlumačov. Osobní auto Fiat Brava s třicetiletým řidičem jelo ve směru od Otrokovic. Řidič začal předjíždět kolonu několika vozů. Těžko říct, jestli doufal, že to stihne nebo se dostatečně nepřesvědčil, že k tomu má vhodné podmínky. V opačném pruhu jel totiž nákladní vůz. Řídil ho stejně starý muž. Ten vypověděl, že už se mohl na auto v protisměru jen dívat a brzdit, střetu zabránit nešlo. To je svědectví, které máme potvrzeno i od dalších lidí, kteří byli poblíž. Osobní auto narazilo do kamionu čelně. Malý a lehký osobák byl zcela zdemolovaný. Zůstal pod koly kamionu, který ho posunul ho o několik metrů zpět. Řidiče, který zemřel okamžitě, nešlo jednoduše vyprostit, musela pomoci až speciální technika hasičů.
Nehoda blokovala dopravu na této silnici asi do půlnoci. Hlídky našich policistů řidičům radili, kudy jinudy se dá jet, nehodáři a kriminalisté zatím vyšetřovali průběh nehody, sbírali a dokumentovali stopy i výpovědi svědků.
V tomto roce jde o čtvrté smrtelné zranění v okrese Zlín. Zemřeli už dva řidiči a dva chodci. Z aktuálních statistik vyplývá, že ve Zlínském kraji letos při dopravních nehodách zemřelo už 23 lidí. Je to o čtyři zmařené lidské životy méně než za stejné období loňského roku.
 Tlumačov nehoda 2
Tlumačov nehoda
 
16. srpna 2012, mjr. Ing. Jana Macalíková

vytisknout  e-mailem