Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Kamion uvízl na přejezdu

VSETÍNSKO: Uvízlý kamion omezil provoz na trati. 

Omezení dopravy na železniční trati z Valašského Meziříčí do Rožnova pod Radhoštěm v pátek odpoledne značně omezil kamion, který uvízl na železničním přejezdu v Zubří. Při jeho vyproštění potom byla uzavřena i silnice I/35.

V pátek krátce před druhou odpoledne vyjížděl ze Zubří čtyřiačtyřicetiletý muž s kamionem. Vybral si ale špatnou cestu a to komunikaci mezi železniční tratí a továrnou. Aby se dostal na hlavní silnici I/35 potřeboval ostře zatočit vlevo a přejet železniční přejezd bez závor. A to byl kámen úrazu. Při manévru částečně vyjel mimo komunikaci a kamion tažený tahačem Scania na přejezdu uvízl.

Policisté o dané skutečnosti informovali železničního dopravce. Dále zjistili, že řidič z Blanenska nebyl ovlivněn alkoholem a že na jízdní soupravě nevznikla škoda. Podle povolaného pracovníka nedošlo ke škodě ani na železniční trati. Při vyprošťování soupravy policisté po čtvrté hodině odpoledne asi na půl hodiny uzavřely provoz na silnici I/35 v obou směrech.

V jednání řidiče shledali policisté znaky přestupku podle zákona o provozu na pozemních komunikacích. Přestupek vyřešili pokutou příkazem na místě.

4. prosince 2017, por. Bc. Vladislav Malcharczik

Odkazy do noveho okna

Kamion na přejezdu

Kamion na přejezdu 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem