Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Kamion se při míjení rozkýval a převrátil

NÁCHODSKO – Špatně uložený náklad nevydržel 

NáchodskoDopravní nehodu, která  na desítky minut zpomalila provoz na velmi frekventované silnici I/33 mezi obcemi Dolany a Svinišťany vyšetřovali včerejšího dopoledne policisté z náchodského dopravního inspektorátu. Převrátil se při ní na bok kamion, vezoucí přípravky a folie na mléčné výrobky. Rozkýval ho a následně položil na bok špatně uložený náklad, který se pak rozsypal po okolí.
 
K nehodě došlo v 10.00 hodin dopoledne, když se řidič vozidla MAN míjel s protijedoucím vozidlem. Přitom se mu jeho vozidlo zavlnilo, pak se mu celé rozkývalo. Vjel s autem na krajnici, kde zachytil svodidla a narazil do betonového mostku. Pak se vůz převrátil na pravý bok, řidiči se naštěstí při nehodě nic nestalo a dokázal se ven dostat sám. Jen na vozidle byla hmotná škoda vyčíslena na 100.000, na převáženém nákladu pak na 200.000 korun. Celková způsobená škoda, včetně té na svodidlech a mostku, byla nakonec vyčíslena na 400.000 korun. Za nedodržení bezpečnostních pravidel a způsobení dopravní nehody policisté uložili pokutu řidiči ve výši 1.000 korun.  
 
Silnice u Dolan tak byla na dlouhé desítky minut průjezdná pouze kyvadlově, kolem oběda pak dokonce na hodinu uzavřená kvůli překládce nákladu a řidiči museli jezdit po objízdných trasách po vedlejších silnicích, než se mohl provoz vrátit zpět na hlavní trasu.
 
Foto/Policie ČR
 
por. Mgr. Eva Prachařová
23. 10. 2015 v 11.30 hodin
Odkazy do noveho okna

Náchodsko

22. 10. Dolany 

Detailní náhled

Náchodsko

22. 10. Dolany 

Detailní náhled

Náchodsko

22. 10. Dolany 

Detailní náhled

Náchodsko

22. 10. Dolany 

Detailní náhled

Náchodsko

22. 10. Dolany 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem