Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Kamion na střeše

VSETÍNSKO: Při havárii skončil kamion na poli a koly vzhůru. 

Docela zajímavý pohled se včera přes den naskytl lidem jedoucím po silnici z obce Branky k obci Loučka. Vedle silnice ležel kamion na střeše a kolem rozsypaná štěpka z dřevní hmoty. Havárie kamionu si vyžádala lehké zranění řidiče a dvoumilionovou škodu.

Včera dopoledne o půl desáté jel s nákladním autem Volvo s návěsem od obce Branky k obci Loučka čtyřiačtyřicetiletý řidič z Kyjova. Se soupravou ale nepřizpůsobil rychlost jízdy a tak se mu osudnou stala levotočivá zatáčka. Při jejím projíždění došlo k převrácení kamionu na pravý bok mimo komunikaci do silničního příkopu. Zde došlo k podélnému přetočení soupravy, která svou pouť ukončila na střeše koly vzhůru.

Ze zdemolované kabiny řidič vyvázl s lehkým zraněním. Byl převezen na ošetření do nemocnice. Policisté u něj provedli dechovou zkoušku ke zjištění ovlivnění alkoholem. Přístroj ukázal nulovou hodnotu. Odhad škody jde do milionů. Na soupravě přesáhla škoda dvoumilionovou hranici o dalších sto tisíc korun. Sanace zeminy kvůli úniku nafty z tahače bude stát sto tisíc korun. Úklid rozsypaného nákladu, úprava silničního příkopu a obnovení dopravního značení přijde na deset tisíc korun.

Provoz na uvedené silnici byl částečně uzavřen po dobu vyšetřování této havárie. K úplnému uzavření komunikace došlo po dobu vyproštění soupravy a to od páté do osmé hodiny večerní. Policisté odváděli po tento čas auta na objízdnou trasu.

3. května 2017, por. Bc. Vladislav Malcharczik

Odkazy do noveho okna

Kamion (1)

Kamion (1) 

Detailní náhled

Kamion (2)

Kamion (2) 

Detailní náhled

Kamion (3)

Kamion (3) 

Detailní náhled

Kamion (4)

Kamion (4) 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem