Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Kamery zachytily dvojici při vloupání do domu

Policisté se domnívají, že dvojice se může dopouštět této trestné činnosti na území České republiky. 

V neděli 7. října kolem půl jedenácté večer překonali dva muži oplocení pozemku u domu v Jívanské ulici v pražských Horních Počernicích, u vstupních dveří domu pak poškodili sirénu alarmu, kamenem rozbili okno a vnikli do domu. Odtud odcizili různé věci v celkové hodnotě asi deset tisíc korun a dvoje starožitné hodiny z 19. století prozatím nevyčíslené hodnoty. Vše následně umístili do předem připraveného osobního vozidla šedé nebo stříbrné barvy, pravděpodobně tovární značky Rover.
 
Policisté z Místního oddělení Horní Počernice mají k dispozici kamerové záznamy, které zachycují dva muže, kteří zaparkovali vozidlo na parkovacím místě v Jívanské ulici před domem číslo popisné 10 a poté odešli směrem k domu, do něhož se vloupali. Asi po hodině pak přicházejí i s odcizenými věcmi k vozidlu, ty uloží do zavazadlového prostoru a odjíždí pryč. Dva muži způsobili pětapadesátiletému majitele domu prozatím celkovou škodu 15 tisíc korun a jsou podezřelí z trestného činu krádeže vloupáním, porušování domovní svobody a poškození cizí věci, za což jim hrozí až dvouleté vězení.
 
Policisté v souvislosti s tímto případem pátrají po dvou mužích ve věku kolem pětatřiceti let, kteří jsou vysocí kolem 180 centimetrů. Jeden muž je štíhlé postavy a byl oblečený do tmavé bundy s límcem a kalhot černé barvy. Na hlavě měl tmavou čepici s kšiltem. Druhý muž byl zavalitější postavy a byl oblečený do světlé bundy na zip a tmavých kalhot. Na nohou měl světlé boty a na hlavě rovněž čepici s kšiltem.
 
Policisté evidují nejen na území metropole už několik případů, které se významně shodují způsobem provedení a nevylučují proto, že by se mohlo jednat o muže, kteří mají na svědomí daleko více případů tohoto typu dokonce na celém území České republiky. Jakékoliv informace vedoucí k dopadení této dvojice přijmou policisté na tísňové lince 158.
 
kpt. Bc. Jana Rösslerová 16. 11. 2012
Odkazy do noveho okna

Hodiny s harfou

Hodiny s harfou 

Detailní náhled

Nástěnné hodiny

Nástěnné hodiny 

Detailní náhled

Podezřelá dvojice

Podezřelá dvojice 

Detailní náhled

Podezřelá dvojice

Podezřelá dvojice 

Detailní náhled

Podezřelý muž

Podezřelý muž 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem