Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Kamery ji zachytily při činu

KLADENSKO – Žena na úklid kradla v domě svého zaměstnavatele. 

Ve středu 29. května 2019 převzala třicetiletá žena z Kladenska z rukou vyšetřovatelky služby kriminální policie usnesení o zahájení trestního stíhání pro pokračující přečin krádeže, za což jí hrozí trest odnětí svobody na šest měsíců až tři roky.

Obviněná se v prosinci loňského roku nechala najmout jako pracovnice na úklid domácnosti u manželů bydlících v rodinném domě v obci Žilina.

Při práci své zaměstnavatele ale okrádala. Z domu během několika měsíců zcizila jak finanční hotovost, tak velké množství šperků.

Když cca po třech měsících manželský pár zjistil, že mu z domu mizí věci, pojal podezření, že zlodějkou je právě jejich pomocnice v domácnosti.

Případ proto nahlásili na Policii ČR. Kriminalisté se případem začali intenzivně zabývat a se souhlasem majitelů nemovitosti naistalovali do domu operativní prostředky, konkrétně namontovali bezpečnostní kamerový systém.

Dne 10. dubna 2019 se podezření, které měli majitelé nemovitost, potvrdilo. Kamery zachytily ženu, která prováděla úklid, jak okrádá svoje zaměstnavatele. Ženě z ložnice domu odcizila náramek z bílého kovu a z pracovního stolu zmizela muži finanční hotovost.

Kriminalisté ženu následně zadrželi a ta se ke všem krádežím doznala. Škoda na odcizených špercích a na odcizené finanční hotovosti byla vyčíslena na 119.000,- Kč.

nprap. Michaela Nováková
tisková mluvčí
P ČR Kladno
30. května 2019

vytisknout  e-mailem