Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Kamerový záznam muže usvědčil

LIBEREC - Vymlouvat se už nemůže. 

Ve čtvrtek 29. března v 20.45 došlo v ulici Gutenbergova v Liberci k netradiční dopravní nehodě. 57letému muži z Hradce Králové údajně nestartovalo vozidlo značky Škoda Octávia. Vozidlo se snažil s pomocí druhé osoby nastartovat z kopce zařazením rychlostního stupně. Manévr se mu ale nepovedl a vozidlo poškodilo závoru vedoucí k hotelovému parkovišti a další zaparkovaná vozidla značek Toyota a Ford. Vozidlo značky Ford bylo navíc posunuto do betonového zátarasu.

Po příjezdu policejní hlídky se muž vymlouval, že vozidlo neřídil, ale záznam z kamerového záznamu jeho tvrzení vyvrátil. Muž hlídce nepředložil žádný z požadovaných dokladů, jevil známky požití alkoholu a odmítal dechovou zkoušku. Poslední vadou k jeho řízení je skutečnost, že má Okresním soudem v Hradci Králové vysloven zákaz řízení motorových vozidel, který je platný až do srpna 2014.

S mužem byly zahájeny úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí, za což mu může hrozit trest odnětí svobody v trvání až tři roky.

por.Mgr.Ludmila Knopová
30. března 2012
tel. 724 179 464
email: tiskova.liberec@email.cz

vytisknout  e-mailem