Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Kameník byl podvodník

UHERSKOHRADIŠŤSKO: Podvodný kameník vylákal z lidí statisíce.  

 

Obvinění ze spáchání dalších dvou podvodů si v pondělí převzal kameník, který lákal z důvěřivých zákazníků peníze na slibované opravy hrobů. Uherskohradišťští kriminalisté jej obvinili ze dvou podvodů, kterých se dopustil již v roce 2009.

V červenci toho roku uzavřel objednávku se ženou středního věku z Hradčovic na opravu náhrobku a převzal zálohu 40 tisíc korun. Poté si přišel pro doplatek 19 tisíc, po pár dnech pro další doplatek 8 tisíc a nakonec pro doplatek 20 tisíc korun. Z důvěřivé ženy tedy celkem vylákal na 86 tisíc korun, ale nedodal ani materiál, ani neodvedl žádnou práci na slíbené opravě.

Na konci října 2009 vylákal opět na několikrát 38 tisíc korun z muže středního věku z Uherského Brodu, který chtěl opravit dva náhrobky. V tomto případě podvodník odvedl část práce, kterou znalec posoudil na finanční výši 21 tisíc korun.

Celkem v těchto dvou případech způsobil lidem škodu 104 tisíc korun, které do dnešního dne ani přes urgence nevrátil, ani slíbenou práci neodvedl. Kriminalisté jej obvinili ze spáchání trestného činu podvodu, za který mu hrozí až tři roky vězení. Oběti svých podvodů si hledal pomocí inzerátů, nabídek a relací v obecních rozhlasech. Tyto dva objasněné případy spadají do období jeho kamenických podvodů, kterých se v minulosti dopouštěl v obcích velké části České republiky. Na jaře roku 2010 byl tento sedmatřicetiletý muž hradišťskými kriminalisty obviněn z podvodů, při nichž podvedl patnáct lidí, kteří si u něj opravu sjednali a zaplatili mu zálohy ve výši téměř půl milionu korun.


 

2. únor 2011, por. Mgr. Aleš Mergental

vytisknout  e-mailem