Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Kamarádku ohrožoval nožem

CHOMUTOVSKO - Po zadržení si v policejní cele podal kameru. 

Policejní vyšetřovatelka zahájila trestní stíhání 51letého muže, který měl v pátek na sídlišti Březenecká ohrožovat svou kamarádku nožem. Podle zjištění policistů si Chomutovan měl nejdřív o deset let starší známou pozvat na návštěvu k sobě domů, kde spolu pak popíjeli alkohol. Po nějaké době muže popadl vztek. Dotyčnou ženu měl začít ohrožovat  nožem doneseným z kuchyně a přitom jí hrozit i zabitím. Vystrašené ženě se však podařilo z bytu utéct na chodbu panelového domu. Na místo pak jeden z obyvatel domu přivolal hlídku Městské policie Chomutov, která následně přivolala i hlídku Policie ČR. Policisté podezřelého zadrželi a umístili do policejní cely. 
Zjevně podnapilý muž se s pobytem za mřížemi nechtěl smířit a začal tam tzv. vyvádět. Mimo jiné měl vylézt na mříže a mlátit do bezpečnostní kamery umístěné v cele. Ta byla jeho počínáním poškozena. Škoda je předběžně vyčíslena na dva tisíce korun. 

Další den si agresor od komisařky vyslechl obvinění z trestného činu nebezpečné vyhrožování. S ohledem na skutečnost, že při výhružkách měl použít zbraň, mu v případě uznání viny soudem hrozí vyšší trestní sazba. Za mříže by mohl být poslán až na tři roky. 
Kromě trestního stíhání se bude před příslušným správním orgánem zodpovídat ještě z přestupku, který spočívá v poškození kamery v policejní cele. 

por. Mgr. Miroslava Glogovská
tisková mluvčí
Chomutov 25. března 2020

vytisknout  e-mailem