Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

Kamarádka k pohledání

BRNO: Příběh třiadvacetileté ženy, která je podezřelá i poškozená.  

Policisté z Bystrce v těchto dnech obvinili třiadvacetiletou ženu z trestného činu neoprávněný přístup k počítačovému systému a nosiči informací. Mladá žena je podezřelá ze zveřejnění videozáznamu na internetu své stejně staré kamarádky při sprchování. Žena se k tomuto jednání snížila patrně z důvodu pomsty a ze žárlivosti. Kamarádka ji totiž měla přebrat přítele. Žena našla v mladíkově notebooku videozáznam a poslala jej na server s lechtivou tématikou. Za uvedené jednání ji nyní může hrozit až tříleté vězení.

 

Za zmínku ovšem stojí i jiný příběh poškozené slečny, která se jistě ocitla v nepříjemné situaci, ale sama má také proč zpytovat svědomí. Od října loňského roku do letošního ledna navštěvovala svoji jinou kamarádku kadeřnici, která ji ve svém salónu zkrášlovala. Vůbec ovšem netušila, že ji její známá zákaznice pravidelně okrádá. Někdy ji v nestřeženém okamžiku vzala peníze z peněženky, jindy parfém nebo třeba rukavice. Když se škoda vyšplhala asi na pětatřicet tisíc korun, kadeřnice pojala podezření, že za krádežemi by mohla být právě její kamarádka a nechala v provozovně nainstalovat kameru.

Podařilo se ji skutečně zdokumentovat, jak ji zákaznice bere z peněženky patnáct set korun. Kadeřnice se při tomto zjištění neovládla a kamarádku zfackovala a nutila ji podepsat směnku na třicet tisíc korun s výhružkou, že jí ostříhá vlasy a pro výstrahu ji odstřihla jeden pramen. Dívka směnku podepsala a snažila se utéct. Rozhněvaná kadeřnice po ní stačila ještě hodit hrnek a rozstříhat ji bundu. Zlodějka se tak v tomto případě ocitla také jako poškozená. Kadeřnice byla obviněna z trestných činů vydírání a poškození cizí věci, soudce ji ovšem zprostil viny. Případ zlodějky je stále u soudu.

Zvukový záznam: slečna2611.mp3

por. Andrea Straková, 27. listopadu 2013

 

vytisknout  e-mailem