Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

„Kamarádi“

LIBEREC – Závěr oslavy se v jedné z libereckých městských částí zvrhl. Škoda na majetku přesáhla 35tisíc korun. 

Bujaré oslavy a alkoholové opojení mají velmi často za následky vtipy a vtípky, které se však ne vždy setkají s pochopením těch, na které jsou mířeny. Nejinak tomu bylo také na počátku června letošního roku v Liberci - Ruprechticích.
Oslava životního jubilea proběhla v jednom z libereckých bytů, dá se říci tradičně. Po kompletní konzumaci všeho pitelného vyvstala v myslích oslavující pětice mladých mužů myšlenka, že by se mohli přemístit do nějaké z náleven v centru města. Shodně se usnesli, že centrum překypující bary a tavernami by mohlo být jistě vhodnou lokalitou, kde završit úspěšný večer. Muži se tedy vydali vstříc dalším dobrodružstvím. Jakmile se vypravili na cestu, zjistili, že autobusový spoj, který je měl pohodlně dopravit k vytouženému cíli, právě odjel. Oslavenci s partičkou dobrých kamarádů tak nezbylo, než se vydat po svých. Cesta to byla dlouhá a alkohol pravděpodobně již začal ustupovat. Dobré nálady pomálu a vidina pohodlného baru v nedohlednu. Jakési „zpestření“ monotónní cesty tak na sebe nenechalo dlouho čekat. Cestou panelákovým sídlištěm si dva z mladých mužů povšimli zaparkovaného vozu kamaráda, který se však nemohl oslavy narozenin účastnit. Zbylá trojice nevěnovala pozornost nápadu a jeho následnému provedení, který se v hlavách poněkud loudajícího se tandemu náhle zrodil. Zaparkované auto a nedaleké plastové popelnice překypující tajemstvími panelákových partají. Slovo dalo slovo a myšlenky se změnily v realitu. Absentující kamarád bude jistě překvapen. Během chvíle se tlející bioodpad hnědé popelnice ocitl na kapotě auta. Oba mladíci zřejmě usoudili, že dílo zdaleka není kompletní. Nedaleko stojící černá popelnice, tentokráte s běžným komunálním odpadem, takřka surrealistické aranžmá záhy doplnila. Plastová popelnice spočinula dnem vzhůru na střeše vozu a zbytky toho, co kdysi bylo k užitku, obklopilo a obteklo zbylé části karoserie. Náhledový list (Indexprint)-2.jpg

Teplá sobotní noc, otevřené ventilačky panelákových bytů a hluk, v jinak poklidné lokalitě, přilákal nespavce. Ti, jakmile spatřili zvrácený vtip, jali se vyrozumět majitele automobilu. Aby skutečná zvrácenost vtipu zřejmě dostala onu pomyslnou třešničku, rozhodli se oba aktéři navštívit svého kamaráda, kterému vůz patří. Mezi dveřmi jeho bytu zřejmě pohovořili o nástrahách života a po chvilce odešli. Bezprostředně poté sdělili obyvatelé domu mladému majiteli vozidla, co že se to s jeho plechovým miláčkem stalo. Jakmile mladý muž vyběhl ven z domu, spatřil již jen dokonané dílo zkázy. Po jeho kamarádech se slehla zem.

Na místo přivolaní policisté šli v pátrání po podezřelých téměř najisto. Velmi záhy se tak na policejní služebně ocitli oba hlavní aktéři ve věku 20 a 21 let. Nutno podotknou, že se k případu postavili čelem a policistům uvedli vše potřebné. 

Po nedomyšleném „žertíku“ byla výše vzniklé škody předběžně vyčíslena na částku 35tisíc korun. Kromě toho si oba mladíci vyslechli sdělení podezření ze spáchání přečinu poškození cizí věci, za který jim v případě odsouzení může hrozit trest odnětí svobody až na jeden rok.

20. července 2020
por. Bc. Vojtěch Robovský
Oddělení tisku a prevence
Liberec

vytisknout  e-mailem