Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Kalhoty proklatě nízko

JIČÍNSKO – Nejdříve do naha, následně s alkoholem za volantem. 

Centrem Jičína se jeden páteční červnový večer procházel nahý, v červenci byl přistižen pod vlivem alkoholu za volantem. Šestačtyřicetiletému muži v uplynulých dnech sdělil kriminalista podezření z přečinů výtržnictví a ohrožení pod vlivem návykové látky.
Jičínští policisté se zabývají oznámením z června letošního roku, kdy se měl centrem Jičína procházet obnažený, zřejmě opilý muž, který měl hlasitě pokřikovat a dotýkat se intimních partií. Na základě šetření, výpovědí svědků a kamerových záznamů se policistům muže podařilo ztotožnit. Následným šetřením policisté zjistili, že se tohoto jednání dopustil i přesto, že byl v minulosti za stejný trestný čin odsouzen, tedy se opětovně na místě veřejnosti přístupném dopustil hrubé neslušnosti.
V červenci však toho samého muže v rámci běžného výkonu služby kontrolovala hlídka jičínských policistů při řízení vozidla. Muž na výzvu předložil potřebné dokumenty k řízení a provozu vozidla a následně se podrobil dechové zkoušce ke zjištění přítomnosti alkoholu v dechu. Obě dechové zkoušky prokázaly pozitivní výsledek, a to přes 1,5 promile alkoholu. Pod tíhou tohoto měření se muž doznal, že před jízdou popil vodku a pivo.
Za spáchané trestné činy mu hrozí až tříletý trest odnětí svobody. Případ policisté řeší ve zkráceném přípravném řízení.

por. Ing. Eliška Pospíšilová
24.7.2023, 9:50
 

vytisknout  e-mailem