Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Kabelku si ubránila

KROMĚŘÍŽSKO: Zloděj nakonec utekl s nepořízenou.  

Na toto pondělí jistě dlouho nezapomene osmatřicetiletá žena z Kroměříže. Když se večer vracela z práce, všimla si, že ji následuje nějaký mladík s kapucí přes hlavu. Přišlo jí to zvláštní a tak si pevně přitiskla kabelku, kterou měla přes rameno, k tělu. Po chvíli uslyšela, jak muž přidává do kroku. Na ulici Talichova pak pronásledovatel znenadání uchopil její kabelku a snažil se ji odcizit. Při tom s taškou trhl tak silně až žena upadla na zem. Kabelku přesto nepustila, zalehla ji svým tělem a začala volat o pomoc. Dokonce se snažila zloděje kopnout. Po chvilce přetahování mladík svého jednání zanechal a s nepořízenou utekl pryč směrem ke garážím. Během incidentu pachatel ani jednou nepromluvil. Paní naštěstí vyvázla bez zranění.
Skutkem se nyní intenzívně zabývají kroměřížští policisté. Za trestný čin krádež ve stádiu pokusu pachateli hrozí až dvouleté vězení.
V souvislosti s tímto případem pátráme po muži ve věku okolo dvaceti let, který je štíhlé asi 170 centimetrů vysoké postavy. Oblečen byl do vícebarevné kárované bundy s kapucí, na které převládala bílá a černá barva.
 
30. ledna 2013, por. Mgr. Simona Kyšnerová

vytisknout  e-mailem