Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Kabelku si neuhlídala

KROMĚŘÍŽSKO: Zloděj ji nepozorovaně okradl. 

Včera dopoledne přišla o peněženku s patnácti tisíci korunami pětačtyřicetiletá žena, a to i přesto, že se snažila kabelku si bedlivě hlídat. Žena společně se svou dospělou dcerou přijela do Kroměříže na nákupy. Nejdříve se vydala do banky. Vybrala tam peníze a dala si je do peněženky, kterou pak uložila do kabelky. Tašku navíc řádně uzavřela zipem a pro jistotu si ji pověsila přes hlavu a nesla ji stále při těle na levém boku. Peněženku při nákupech vůbec nevytahovala, kabelku ani za jiným účelem neotvírala, vše platila dcera. Obě ženy tak prošly několik obchodů ve městě a zašly si i na oběd. Až cestou domů v autobuse si matka všimla, že taška má rozepnutý zip a peněženka chybí.
Krádež řeší policisté z Obvodního oddělení v Kroměříži. Pachateli, který se tak dopustil trestného činu krádež, hrozí po dopadení až dvouleté vězení.
 
 
Kapsáři vyhledávají místa s větším výskytem lidí a využívají jejich nepozornosti. Samotná krádež bývá blesková a předem pečlivě nacvičená. Kapsáři kradou nepozorovaně. Mnohdy se okradený o chybějící peněžence dozví až později a na jiném místě, než kde k odcizení došlo.
 
Doporučujeme proto v místech většího výskytu lidí věnovat zvýšenou pozornost svým věcem, neponechávat je volně odložené bez dozoru a nenosit u sebe vyšší finanční hotovost.
 
17. října 2014, por. Mgr. Simona Kyšnerová

vytisknout  e-mailem