Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Kabelka z nákupního vozíku zmizela

KROMĚŘÍŽSKO: Zloději stačilo necelých dvacet sekund. 

Včera oznámila kroměřížským policistům čtyřiačtyřicetiletá žena, že byla v obchodě okradena. Žena ve čtvrtek odpoledne nakupovala v obchodním domě v Kroměříži. Kabelku si odložila do dětského sedátka nákupního košíku. Po celou dobu ji měla neustále pod dohledem, pouze při vybírání pečiva se od vozíku otočila k regálu. Právě tohoto okamžiku ale využil pohotový zloděj a kabelku jí během necelých dvaceti sekund odcizil, aniž by ho při tom spatřila. Přišla tak o peněženku s vyšší finanční hotovostí, o osobní doklady, platební karty, klíče od domu a od vozidla, o značkový parfém, ale i o dva mobilní telefony. Škoda, kterou jí zloděj způsobil krádeží věcí, se vyšplhala na částku téměř osmnáct tisíc korun.
Policisté po pachateli trestných činů krádež a neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku nyní pátrají. Po dopadení mu hrozí až dva roky vězení.
 
Opětovně proto apelujeme na občany, aby byli ostražití a v místech většího výskytu lidí věnovali zvýšenou pozornost svým věcem a neponechávali je volně odložené bez dozoru. Dále doporučujeme nenosit s sebou vyšší finanční hotovost a cennosti schovávat u sebe ve vnitřních kapsách.
 
13. května 2011, por. Mgr. Simona Kyšnerová

vytisknout  e-mailem