Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Název kraje

Policie České republiky – KŘP Olomouckého kraje

Kabelka z auta zmizela

Jeseník - Než ženy navštívily hřbitov, zloděj stihl rozbít okno u auta 

Během 20 minut pachatel rozbil okno u automobilu a odcizit věci za 3.600 Kč. Jednapadesátiletá žena z Jeseníku vezla ve čtvrtek 21. října dopoledne svoji 74letou maminku na mikulovický hřbitov. Auto zn. Daewoo Matiz zaparkovala na polní cestě u hřbitova. Když se po dvaceti minutách vrátily zpátky k vozidlu, bylo rozbité boční okénko u řidiče a ze sedadla spolujezdce zmizela kabelka. Maminka měla v kabelce peněženku s 3.000 Kč a občanský průkaz.
Policisté ihned začali pátrat po pachateli vloupání. V nedaleké obci Velké Kunětice se jim podařilo nalézt zcizenou kabelku. Jakým to však bylo překvapením, když byla odhozena u místního hřbitova. Bohužel v ní všechny cenné věci chyběly. Zůstaly pouze pro pachatele nepotřebné věci jako např. klíče, složenka apod.

S blížícími se svátky zesnulých musíme apelovat na obezřetnost občanů. Lapkové využívají většího pohybu lidí na hřbitovech a hlavně jejich nepozornosti. Nenechají si ujít sebemenší příležitost ke krádeži i mnohdy bezcenných věcí. Poškozením automobilu však způsobí mnohem větší škodu.

por. Ing. Tereza Neubauerová

22. října 2010

vytisknout  e-mailem