Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Kabelka v autě navnadila ke krádeži zloděje

KROMĚŘÍŽSKO: Pachatel rozbil okno a tašku odcizil. 

Velmi často upozorňujeme řidiče, aby ve vozidlech neponechávali bez dohledu žádné věci. Kabelky, kufříky a jiná zavazadla jsou totiž pro zloděje velkým lákadlem. I zdánlivě bezcenná věc může pachatele navnadit ke krádeži.

V pátek tak o svou kabelku přišla devětatřicetiletá žena. Ta společně se svým kolegou přijela do Chvalčova. Muž vozidlo zaparkoval na parkovišti u rybí líhně, řádně ho uzamkl a poté odešli. Když se po necelých dvou hodinách k automobilu vrátili, zjistili, že okno pravých předních dveří je rozbité a v autě chybí dámská kabelka, ve které se nacházela peněženka s finanční hotovostí, platebními kartami a osobními doklady. Žena tašku při odchodu položila na podlahu před sedadlo spolujezdce. Odcizením kabelky s věcmi zloděj způsobil škodu čtyři a půl tisíce korun. Škoda, která vznikla poškozením okna a rámu dveří vozidla, byla vyčíslena na deset tisíc korun.

Po pachateli, který se tímto jednáním dopustil trestných činů poškození cizí věci, krádež a neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku, nyní pátrají policisté z bystřického obvodního oddělení. V případě dopadení mu hrozí až dvouleté vězení.

 

6. června 2016, por. Mgr. Simona Kyšnerová

vytisknout  e-mailem