Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

K zastavení vozidla policisté využili ochranný rám

SOKOLOVSKO – Muži nyní hrozí až osmileté vězení. 

Sokolovští kriminalisté zahájili trestní stíhání pětatřicetiletého muže ze Sokolovska, kterého obvinili ze spáchání zločinu obecného ohrožení a přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. 

V pondělí 8. května letošního roku krátce po půl desáté hodině dopolední přijala hlídka z obvodního oddělení Sokolov – město od operačního střediska oznámení o osobním vozidle značky Alfa Romeo, které ujíždí policistům ze sousedního Německa, kterým odmítl zastavit při silniční kontrole, směrem do České republiky.

Ujíždějící vozidlo následně přejelo na území České republiky, kde na dálnici D6 vyjelo sjezdem směrem na Dolní Rychnov. Policisté osobní vozidlo pronásledovali a za použití výstražného a zvukového zařízení s nápisem „STOP POLICIE“ se ho snažili zastavit. Řidič vozidla ale na opakované výzvy nereagoval a dále pokračoval v nebezpečné jízdě, při které ohrožoval nejen chodce, ale také ostatní účastníky silničního provozu. V centru města Sokolova nerespektoval světelná zařízení a svou riskantní jízdou projel také kruhový objezd v protisměru. Jelikož svou nebezpečnou a bezohlednou jízdou opakovaně ohrožoval bezpečnost ostatních účastníků provozu, rozhodli se policisté z obvodního oddělení Sokolov - město využít oprávnění k zastavení vozidla, přičemž vyčkali na vhodný úsek pozemní komunikace a nepřítomnosti dalších účastníků silničního provozu. Následně využili donucovacího prostředku k násilnému zastavení automobilu a pomocí ochranného rámu ujíždějící vozidlo zastavili. Poté na místě pětatřicetiletého muže zadrželi.

Muž se následně podrobil orientační dechové zkoušce a orientačnímu testu na přítomnost omamných a psychotropních látek, které vyšly s negativním výsledkem.

Policejní komisař podal státnímu zástupci podnět k vydání návrhu na vzetí obviněného pětatřicetiletého muže do vazby, který jej akceptoval. Na základě rozhodnutí soudu byl tak muž vzat do vazby.

V případě prokázání viny mu hrozí trest odnětí svobody až na osm let.

nprap. Jan Bílek
11.5.2023

Odkazy do noveho okna

vytisknout  e-mailem