Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

K vloupání využil lešení

LOUNSKO - Recidivistovi hrozí tříleté vězení; Jízdu opilého řidiče překazila policejní hlídka. 

Totožnost muže, který se měl v listopadu vloupat do bytu v Žatci, policisté zjistili. Podle jejich informací tento 20letý Mostečan využil toho, že u domu bylo postavené lešení a vylezl po něm na balkon patřící k bytu. Tudy se mu pak podařilo do bytu dostat. Odcizit tam měl finanční hotovost ve výši 500 korun.

Minulý týden si jako důsledek popsaného jednání převzal záznam o sdělení podezření ze spáchání trestných činů krádeže a porušování domovní svobody. Recidivistovi, který byl pro majetkovou trestnou činnost i v minulosti odsouzen, hrozí v případě uznání viny až tříletý pobyt za mřížemi.

 

 

Jízdu opilého řidiče překazila policejní hlídka

Se svým vozidlem se daleko nedostal 56letý muž z Postoloprt, který minulé úterý v brzkých ranních hodinách nasedl do auta a chystal se odjet z parkoviště. To se mu ale nepodařilo. Policejní hlídka si totiž všimla tohoto vozidla, jehož řidič chtěl parkoviště opustit nestandardním způsobem. Snažil se totiž přejet přes chodník. K tomu už naštěstí nedošlo a jízda díky policejní kontrole skončila dříve, než pořádně začala. Zjevně opilý muž při dechových zkouškách nadýchal hodnoty kolem čtyř promile alkoholu. Skončil na záchytce a po vystřízlivění mu policisté sdělili podezření ze spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky. U soudu mu podle zákona hrozí trest odnětí svobody až na jeden rok, peněžitý trest nebo zákaz činnosti.

 

 por. Mgr. Miroslava Glogovská

tisková mluvčí

Louny 30. listopadu 2021

vytisknout  e-mailem