Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

K útěku před policisty měl své důvody

LOUNSKO - Už je ve vězení; Poznáte muže na fotografiích? Policisté žádají veřejnost o pomoc. 

V sobotu odpoledne chtěli policisté z hlídkové služby v Lounech provést kontrolu osobního vozidla zn. Seat Ibiza. Jeho řidič však na výzvu k zastavení nereagoval a před hlídkou ujížděl. Následně vozidlo zastavil na parkovišti na Svatopetrském náměstí a dal se na útěk. Policisté po opětovné marné výzvě k zastavení osoby použili donucovací prostředek v podobě varovného výstřelu, na který muž opět nereagoval a utekl. K újmě na zdraví ani poškození majetku použitím zmíněného donucovacího prostředku nedošlo.

Následující den v odpoledních hodinách policisté dotyčného muže vypátrali a zadrželi. K útěku před policisty měl zřejmě ze svého pohledu důvod. Zmíněné vozidlo totiž předchozího dne řídil i přesto, že měl příslušným správním orgánem uložen trest zákazu řízení všech motorových vozidel až do listopadu roku 2022. Policisté mu tedy sdělili podezření z trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. Jeho protiprávní jednání řešili ve zkráceném přípravném řízení a po došetření zadrženého ihned předali soudu ke konání zjednodušeného řízení. Podle informací policistů si třiadvacetiletý muž u soudu rovnou vyslechl verdikt, kterým byl poslán na dvanáct měsíců za mříže. K tomu mu byl uložen i další dvouletý trest zákazu řízení motorových vozidel. Policisté dnes mladého provinilce převezli do věznice.

 

Poznáte muže na fotografiích? Policisté žádají veřejnost o pomoc

Policisté z Obvodního oddělení Postoloprty šetří případ zatajení věci, k němuž došlo v pátek 27. listopadu na čerpací stanici u Postoloprt. Poškozený tam při placení pod pultem u pokladny zapomněl peněženku s finanční hotovostí, tankovací kartou a kreditní kartou. Peněženku s uvedenými věcmi pak zřejmě nalezl neznámý pachatel, který si ji ponechal.

K řádnému objasnění události policisté potřebují zjistit totožnost muže zachyceného na fotografiích, který by k věci mohl poskytnout důležité informace.

Pokud byste měli informace k totožnosti tohoto muže, obraťte se s nimi na bezplatnou telefonní linku 158 nebo na nejbližší policejní služebnu.

por. Mgr. Miroslava Glogovská

tisková mluvčí

Louny 2. prosince 2020

vytisknout  e-mailem