Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

K ujíždění nedostal šanci

Policisté si na zastavení kradeného vozidla přivolali posily, aby zamezili případnému pronásledování. Řidič měl u sebe větší množství drog a zbraně. 

Ve středu, krátce po šesté hodině večerní, projížděli policisté z oddělení hlídkové služby Praha IV po Jižní spojce, kde si povšimli vozidla v pátrání.  Vozidlo sledovali a předávali jeho polohu ostatním hlídkám v terénu, které se blížily na pomoc. V Českobrodské ulici dostal řidič kradeného vozu pokyn k zastavení, na který reagoval tak, že najel do protisměru a následně se snažil přes chodník policisty objet. Díky skvělé spolupráci s policisty z pohotovostní motorizované jednotky a místního oddělení Hostivař byl zablokován, čímž eliminovali možné pronásledování.

Devětadvacetiletý řidič byl omezen na osobní svobodě a provedený test na přítomnost drog v těle odhalil látky amfetamin a metanfetamin. U sebe měl v kapse navíc necelých padesát gramů bílé krystalické látky a nikdy nevlastnil řidičské oprávnění. Další zkumavku s touto látkou odhalila prohlídka kradeného vozidla, ve kterém se nacházela i sušina marihuany, ukrytá v kojenecké láhvi. Spolu s drogami policisté nalezli i dvě plynové pistole.

Kriminalisté ze 4. oddělení Praha III si řidiče i zajištěné drogy na místě převzali a zjišťují, jakým způsobem se k odcizenému vozidlu i drogám dostal. Muž je podezřelý ze spáchání trestného činu Přechovávání omamné a psychotropní látky a jedu, za což může v případě odsouzení strávit až pět let za mřížemi.

nprap. Richard Hrdina – 23. srpna 2021

Odkaz na video: 

Odkazy do noveho okna

vytisknout  e-mailem