Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

K sázení na internetu zneužíval kradenou platební kartu

LIBERECKO - Českodubští policisté objasnili případ zneužití platební karty, kterého se dopustil 27letý muž z Českolipska. Způsobil škodu za 200 tisíc korun. 

Českodubští policisté si v těchto dnech posvítili na mladého sázkaře, který ke svému koníčku využíval cizí platební kartu. Ve zkráceném přípravném trestním řízení sdělili policisté podezření 27letému muži z Českolipska ze spáchání přečinů krádeže a neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku a přečinu krádeže ve stádiu pokusu.

Muž se v polovině září v dopoledních hodinách v hale skladu jednoho českodubského podniku zabývajícího se výrobou autodílů zmocnil v nestřeženém okamžiku platební karty, kterou měl poškozený uloženou v batohu. Následně si údaje z platební karty opsal a platební kartu vrátil zpět do batohu. Ještě tentýž den v kanceláři skladu se na počítači přihlásil na svůj užívaný uživatelský účet vedený u online sázkového portálu a prostřednictvím internetového bankovnictví zadal získané informace z platební karty. Pokusil se na svůj užívaný sázkový účet z bankovního účtu, k nemuž platební karta byla vedena, neoprávněně převést částku 50 tisíc korun. Tato transakce se mu však nezdařila, proto ji opakoval ještě jednou, opět neúspěšně. Muž byl však vytrvalý a o hodinu později to zkusil znovu, tentokrát to měla být dvakrát částka 15 tisíc korun. I tyto pokusy byly neúspěšné. Nakonec se mu jeden pokus přeci jenom zdařil, převedl na svůj účet u sázkového portálu částku 10 tisíc korun, kterou použil jako sázku na sport a tuto také okamžitě prohrál. Ještě tentýž den se pokusil provést další dva neúspěšné pokusy. Následující den v těchto transakcích pokračoval, jednou úspěšně a dvakrát neúspěšně. Třetí den tyto pokusy učinil ze svého počítače z místa svého bydliště. V jednom případě se mu podařilo opět úspěšně převést částku 10 tisíc korun.

Celkově se mladý sázkař pokusil převést z účtu poškozeného ve prospěch svého sázkového účtu registrovaného u sázkového portálu částku 170 tisíc korun, kdy v těchto případech byl neúspěšný a dalších 30 tisíc korun se mu podařilo převést úspěšně. Tuto částku použil na sport a také celou prohrál ve prospěch sázkové společnosti. Vzhledem k tomu, že muž způsobil svým jednáním větší škodu, hrozí mu nyní až pětiletý trest odnětí svobody.

27. listopadu 2014
por. Bc. Vladimíra Šrýtrová
KŘP Libereckého kraje, tisková mluvčí

vytisknout  e-mailem