Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

K porušení zákona nedošlo

DĚČÍNSKO - Muž oznámil ztrátu mobilu, vrátila mu ho sousedka a další zprávy. 

Zákon nebyl porušen

     Před týdnem se na děčínské kolegy obrátil muž, který oznámil, že ztratil  svůj iPhone a zřejmě ho našel neznámý pachatel, který si přístroj v hodnotě dvanáct tisíc korun ponechal. Na základě oznámení policisté zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu zatajení věci. Nakonec se ale ukázalo, že ke spáchání žádného protiprávního jednání nedošlo. Mobil totiž našla žena ze sousedství, která ho majiteli vrátila, vzhledem k tomu, že nebyl porušen zákon, byl případ odložen.

Vykradená dílna

     Policisté pátrají po neznámém pachateli, který v Dolním Podluží vnikl na zahradu, kde se vloupal do dílny, ze které odcizil jízdní kolo a křovinořez. Škoda byla vyčíslena na více jak 13 tisíc korun, pachateli hrozí v případě dopadení za porušování domovní svobody a zločin krádeže spáchaný v době nouzového stavu až osmiletý trest odnětí svobody.

Odcizené auto

     Škodu ve výši sto třicet tisíc korun způsobil neznámý pachatel, který ve Starých Křečanech ukradl osobní auto. Policisté odcizení BMW prošetřují jako zločin krádeže a po vozidle i pachateli, kterému hrozí v případě dopadení až osm let za mřížemi, intenzivně pátrají.

22. února 2021, por. Bc. Daniel Vítek

tiskový mluvčí

Oddělení tisku a prevence

tel. č. 974 439 207

email: krpulk.kr.pio@pcr.cz

vytisknout  e-mailem