Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

K policii jsme ho nepřijali

UHERSKOHRADIŠŤSKO: Falešný policista vzal spravedlnost do vlastních rukou. 

Již od dětství si přál být policistou. Jeho sen mu však nevyšel, protože k policii nebyl přijat. Policie se tak pro něj stala koníčkem. Zaměřoval se především  na dopravu. Řeč je o čtyřicetiletém muži z Uherskohradišťska. Jeho vášeň pro spravedlnost se mu však včera odpoledne stala osudnou v obci Nivnice. V uniformě policisty a ve svém vozidle značky Ford Mondeo černé barvy zde za pomocí červeného a modrého majáku zastavil řidičku osobního auta, která údajně za jízdy telefonovala. Pak si vyžádal její doklady a upozornil ji na to, že jí hrozí pokuta ve výši pět tisíc korun, a že přijde o dva body. Žena pokutu odmítla zaplatit a tak se falešný policista rozhodl vyřešit přestupek domluvou. Poté z místa odjel.

Ihned po oznámení jsme začali po falešném kolegovi pátrat. Za necelou hodinu jsme ho dopadli. Na sobě měl reflexní vestu a policejní kalhoty. Uvnitř auta jsme pak nalezli další originální oděvní součástky Policie České republiky, dále světelné, zvukové a signalizační vybavení modré a červené barvy, která evidentně mohla usnadňovat zastavování vozidel v rámci silničního provozu. Kromě toho nám muž vydal různou výstroj a výzbroj a rovněž plynovou pistoli. Uherskohradišťští kriminalisté ho ještě ten den obvinili z trestného činu přisvojení pravomoci úřadu a z trestného činu podvod ve stádiu pokusu, za což mu hrozí až dvouleté vězení.

V souvislosti s touto trestnou činností hledáme další osoby, které s falešným policistou přišly do kontaktu. Zavolat nám mohou na bezplatnou linku 158 nebo na telefon 974 678 651.   

21. srpna 2020, por. Mgr. Simona Kyšnerová

Odkazy do noveho okna

falešný policista

falešný policista 

Detailní náhled

výstroj, výzbroj

výstroj, výzbroj 

Detailní náhled

výstroj, výzbroj

výstroj, výzbroj 

Detailní náhled

výstroj, výzbroj

výstroj, výzbroj 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem