Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

K podvodu používá cizí občanský průkaz - AKTUALIZACE

Pražští policisté pátrají po muži, který je podezřelý z podvodu. Nepoznáte ho? 

Kriminalisté z odboru hospodářské kriminality třetího policejního obvodu pátrají po zatím neznámém mladíkovi, který uzavřel smlouvu na telefonní tarif a pokusil se založit bankovní účet. Ke spáchání podvodu použil cizí občanský průkaz.

V rámci prošetřování případu zajistili kriminalisté kamerové záznamy z banky v Praze 9, kde si podezřelý chtěl založit osobní účet. Pracovnici předložil cizí občanský průkaz, na němž si nebyl moc podobný, což žena poznala  a po upozornění na tuto skutečnost muž z banky utekl.

 Na pobočku přišel v doprovodu dalšího muže. Toho již policisté vypátrali a k dané věci vyslechli.

Dosavadním šetřením policisté zjistili, že neznámý mladík, po kterém pátráme, by si měl nechávat říkat „sterojďák“ a mělo by se jednat s největší pravděpodobností o Tomáše Klímu. Tyto údaje policisté získali od muže, který s ním přišel na pobočku. Nicméně k přesnému ustanovení podezřelého tyto informace nevedly.

Pokud muže na přiložených záběrech poznáváte nebo víte, kde by se mohl zdržovat, zavolejte na linku 158.

Celý případ je v současné době prověřován pro podezření z trestného činu podvod, za což pachateli v případě dopadení a odsouzení hrozí trest odnětí svobody v délce až dvou let.

Por. Mgr. Violeta Siřišťová – 20.2.2020

Aktualizace -  Díky zveřejnění případu se podezřelý muž viděl v médiích a sám se přišel přihlásit na místní oddělení policie Smíchov. Tímto děkujeme všem, kteří věnovali pátrací relaci pozornost a přispěli tak k objasnění případu.

por. Mgr. Violeta Siřišťová - 21.2.2020

vytisknout  e-mailem