Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

K objasnění byli nápomocni občané

Dva případy trestné činnosti byly objasněny díky všímavosti občanů. 

V sobotu 6. července 2008 dopoledne oznámil na linku 158 nález podezřelé tašky v chatové oblasti Žďárská Cesta v Rokycanech 61 letý místní muž. V této tašce byly následně nalezeny předměty, které popisem odpovídaly věcem odcizeným ve zdejších chatách. Dalším okamžitým šetřením na místě a v blízkém okolí byl nalezen i podezřelý muž, který zde na okraji stráně  přespával, dle rozložených dek a dalších věcí patrně bezdomovec.  Vyšetřováním pak bylo zjištěno, že se tento 29ti letý muž měl vloupat do dvou chat. Policisté případ nadále vyšetřují pro podezření ze spáchání trestných činů porušování domovní svobody, krádeže a poškozování cizí věci.

Další občan, kterému  nebylo lhostejné podezřelé chování, pomohl 7. července 2008 před jednou hodnou v noci . Tento svědek zavolal  do ul. Mládežníků v Rokycanech strážníky místní městské policie poté, co si  povšiml podezřelé osoby a uslyšel i podivné zvuky u místních garáží. Strážníci pak  na místě nalezli tři podezřelé muže v osobním voze zn. ŠKODA Felicia. Případ si  převzala Policie ČR Rokycany, která jednání tří mužů ve věku 20, 21 a 23 let z Rokycan a Plzně nadále vyšetřuje pro pokus  trestného činu krádeže.

Rokycanská policie se každoročně zabývá několika stovkami případů majetkových trestných činů, což je  skoro polovina celkového množství evidovaných trestných činů našeho regionu. Tato oblast policejní práce je  jednou z problémových oblastí a i přes náležitá opatření se ne vždy podaří zjistit pachatele. Mnohdy pachateli pomůže právě lhostejnost občanů ke svému okolí, proto jsou za poskytnutou pomoc policisté vděčni a velice si ji váží.

 

vytisknout  e-mailem