Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

K dopadení zloděje stačilo pár hodin

VSETÍNSKO: Poberta skončil v policejní cele.  

Pár hodin stačilo valašskomeziříčským policistů k vypátrání zloděje, který vykradl stánek s rychlým občerstvením ve Valašském Meziříčí. Třicetiletému muži sdělili policisté podezření ze dvou trestných činů.
 
Pohozené kousky papírové pásky z odcizené registrační pokladny dovedly policisty k zloději, který vykradl uplynulý víkend stánek s rychlým občerstvením. Násilné vniknutí do stánku zjistila prodavačka v neděli brzy ráno, když přišla do práce. Ihned kontaktovala policii. Oznamovatelka po prohlídce prostor stánku zjistila, že zmizela registrační pokladna za 10 000 korun, ve které byly necelé dva tisíce korun. Dále ve stánku chyběly dvě pokladničky, ve kterých byly čtyři tisíce korun v drobných mincích. Z občerstvení si zloděj odnesl i grilované kuře, housky a nějaká piva. Celkem zloděj napáchal škodu odcizením a poškozením dveří za necelých 20 000 korun.
 
Přivolaní policisté začali po zloději neprodleně pátrat. Při prohledávání blízkého okolí došlo i na prostory u nákladní rampy za železniční vlečkou, kde kolegové objevili papírovou pásku z pokladny. Prohlídka pokračovala do volně přístupných prostor skladů ČD u nákladní rampy, kde policisté našli další papírové pásky z pokladny z rychlého občerstvení. Policisté pojali podezření, že je zloděj schovaný v půdních prostorech skladiště v areálu vlakového nádraží. Povolali si na pomoc další policejní hlídku a vstoupili dovnitř. Tam policisté našli mezi naskládanými lavicemi schovaného muže, kterého velmi dobře znají. Jedná se o třicetiletého muže, který se v minulosti dopouštěl majetkové trestné činnosti. Na zemi se nacházely střepy z pokladniček a části pokladny, které poberta z občerstvení odcizil. Krátce před půl desátou dopoledne policisté muže zadrželi a odvezli do policejní cely.  
 
Zadržený uvedl, že se do stánku vloupal proto, že měl hlad. Když uvnitř spatřil pokladnu a pokladničky, tak je také přibral. Pak se najedl a šel do herny, kde peníze prohrál v automatech. Kolem třetí ráno se vrátil do půdních prostor skladiště, kde momentálně přespává.
 
Policisté mu sdělili podezření z tr. činu krádeže a poškození cizí věci, za který zákon ukládá až dvouletý trest odnětí svobody.
 
 
24. června 2014, por. Mgr. Lenka Javorková
 
 

vytisknout  e-mailem