Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

K dopadení zloděje napomohly kamery

TEPLICKO - Sérii vloupaček do aut má na svědomí 32letý Tepličan. 

K dopadení zloděje napomohly kamery

     Sérii čtyř vloupání do aut v Teplicích a Dubí se podařilo objasnit teplickým policistům. K první krádeži došlo v Teplicích na začátku září. Tehdy neznámý zloděj rozbil okno u zaparkovaného vozidla, kam posléze vnikl, prohledal přihrádky, ale nic nenašel. Opustil tedy vozidlo bez lupu, nicméně majiteli vznikla škoda na poškození 4500,-Kč. K další krádeži došlo v centru Teplic, kde se konal stejný scénář s tím rozdílem, že z tohoto auta si zloděj odnesl nůž, autobaterii, 3 kg rýže a pánskou bundu. Při třetí výpravě si zloděj z vozidla zaparkovaného v Proseticích odnesl pilu a sekyru.

Čtvrtá krádež však pomohla k jeho dopadení, neboť si vybral místo v Dubí, které je pod drobnohledem městských kamer. A tak policisté spolu s městskými strážníky mohli na záznamech shlédnout, jak pachatel bere z neuzamčeného auta batoh, peněženku s hotovostí, platební kartou a mobilní telefon. Z místní znalosti pak nebylo těžké muže na záznamech ztotožnit. Následně se ze stop zajištěných u předešlých krádeží zjistilo, že je má na svědomí tentýž muž.

     Po jeho zadržení mu bylo sděleno obvinění z krádeže a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. Vzhledem k jeho pestré kriminální činnosti byl podán podnět k návrhu na vzetí obviněného do vazby.

25.října 2022
por.Bc.Ilona Gazdošová
tisková mluvčí PČR
ÚO Teplice

vytisknout  e-mailem