Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Jubilejní ročník výtvarné a literární soutěže zná své vítěze

KRAJ - Slavnostní vyhlášení krajského kola 10. ročníku soutěže projektu "Markétina dopravní výchova" se uskutečnilo v pátek 19. května v prostorách Krajského úřadu Libereckého kraje. 

Téma 10. ročníku soutěže bylo "Bezpečná cesta do školy". Každý den absolvují děti cestu do školy a ze školy domů, každý jiným způsobem. Někteří chodí pěšky, některé děti vozí rodiče autem, jiné cestují městskou hromadnou dopravou nebo se vydají do školy na kole či koloběžce. Děti měly výkresy vyjádřit, jak svým dětským pohledem vnímají bezpečnou cestu do školy. Zároveň měly pomoci dětem ze Střeštěnova rozšířit informace o bezpečném chování během cesty do školy. 

1
„Do soutěže přišlo v Libereckém kraji na 160 výtvarných a literárních prací, které byly zdařilé, nápadité a mnohdy i úsměvné. Odborná porota složená ze zástupců Policie ČR, Krajského úřadu Libereckého kraje, Týmu silniční bezpečnosti a ilustrátora projektu měla nelehký úkol - posoudit a vybrat vždy 5 výkresů v jednotlivých kategoriích
,“ říká Ing. Jan Sviták, statutární náměstek hejtmana pověřený řízením resortu dopravy.

Slavnostní vyhlášení krajského kola proběhlo v prostorách Krajského úřadu Libereckého kraje, kde si děti za přítomnosti rodičů a učitelů převzaly diplomy a věcné ceny z rukou plk. Mgr. Jaroslava Řeháka, vedoucího odboru služby dopravní policie Krajského ředitelství policie Libereckého kraje, Ing. Jana Svitáka,  Mgr. Michala Mochala, vedoucího oddělení silniční dopravy Krajského úřadu Libereckého kraje a Ing. Jana Poláka, ředitele Týmu silniční bezpečnosti.

"Velmi pozitivně vítám aktivity Týmu silniční bezpečnosti, které pomáhají zvyšovat bezpečnost silničního provozu a které se vhodnou formou zaměřují na výchovu nejmladších účastníků silničního provozu. Vítám také aktivity ve směru ke vzdělávání pedagogů v rámci dopravní výchovy. Z našeho pohledu je velmi důležité, aby byla zajištěna bezpečnost silničního provozu již od těch nejmenších účastníků, a právě takováto forma je jednou z vhodných cest, jak dostat dopravní výchovu do podvědomí dětí,“ uvedl plk. Mgr. Jaroslav Řehák.

Soutěž podpořil Tým silniční bezpečnosti, Liberecký kraj, BESIP Libereckého kraje, Krajské ředitelství policie Libereckého kraje, Tasmánie Liberec a Fond zábrany škod České kanceláře pojistitelů.

Na závěr čekalo děti překvapení. Mohly navštívit vyhlídku nejvyšší budovy Libereckého kraje, kde sídlí úřad Libereckého kraje. Budova je zároveň patnáctou nejvyšší budovou Česka a spolu s vysílačem na Ještědu tvoří hlavní dominantu krajského města. Budova má 21 podlaží, její výška je 78 metrů a ve svém nitru ukrývá nejdelší oběžný výtah neboli paternoster v zemi, který byl pro děti jistě také zážitkem. 

„Vítězové všech kategorií postupují dále do celorepublikového kola, jehož vyhlášení se uskuteční 27. června 2023 v Praze, v prostorách Muzea Policie ČR,“ uzavírá Markéta Novotná, metodik dopravní výchovy Týmu silniční bezpečnosti.

Všem vítězům gratulujeme. 


5. 6. 2023
kpt. Bc. Vladimíra Šrýtrová
koordinátorka prevence KŘP Libereckého kraje 

Mgr. Markéta Novotná
Metodik dopravní výchovy Týmu silniční bezpečnosti
Bezpečně na silnicích o.p.s.             
+ 420 777 742 077
marketa.novotna@tymbezpecnosti.cz

vytisknout  e-mailem