Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Jsou mladíci pachatelé?

Policisté v rámci tohoto případu musí najít řadu odpovědí. Pomůžete jim s pomyslnou tajenkou? 

Meritem případu je platební karta, kterou ztratil její majitel konkrétně šestnáctého října mezi třetí až sedmou hodinou ranní na neznámém místě v Praze.

Případ začali na základě přijatého oznámení prošetřovat policisté z místního oddělení Prosek. Ti požádali banku o informace, na jakých místech byla „platebka“ po tom, co jí její majitel ztratil, použita. Díky tom policisté disponují informací, že neznámí nálezci, či pachatelé kartu zneužili ve více jak dvaceti případech, kdy při maloplatbách do pěti set korun utratili téměř devět tisíc korun.

A jelikož policisté znali i místa, kde bylo kartou placeno, podařilo se jim zajistit podobenky těch, kteří si na účet poškozeného vyhazovali z kopýtka. Jedná se o dva mladíky, ke kterým musí policisté, krom jiného zjistit, zda kartu přímou poškozenému ukradli, nebo ji „pouze“ někde našli.

K tomu ale muži zákona potřebují znát totožnost této dvojice. A proto se obrací s prosbou o pomoc při ztotožnění na širokou veřejnost. Pokud mladíky poznáváte, víte, jak se jmenují, kde bydlí, nebo se pohybují, předejte nám prosím tyto informace prostřednictvím linky tísňového volání 158.

por. Mgr. Tomáš Hulan 27. 11. 2016

vytisknout  e-mailem