Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Kriminalistický ústav

Policie České republiky – Kriminalistický ústav

Jordánský policejní prezident v KÚP

V pondělí 12. prosince 2011 navštívil Kriminalistický ústav Praha Policie ČR (KÚP) jordánský policejní prezident genpor. Hussein Al-Majali spolu s dalšími vysokými představiteli jordánských policejních složek. KÚP byl jedním z několika policejních pracovišť, s jejichž činností se chtěl seznámit u příležitosti své oficiální návštěvy na Policejním prezidiu ČR.  

Vzácnou návštěvu uvítal ředitel Kriminalistického ústavu Praha Policie ČR plk. Ing. Pavel Kolář, CSc., který jordánského policejního prezidenta a ostatní členy delegace seznámil se strukturou a postavením KÚP v rámci Policie ČR. Plk. Kolář přiblížil také činnost jednotlivých znaleckých odvětví a zmínil význam mezinárodní spolupráce v rámci ENFSI (Evropská síť forenzních institucí), kde se čeští kriminalističtí znalci řadí k uznávaným odborníkům.
 
V doprovodu náměstka ředitele KÚP pro vědu a zahraniční styky plk. RNDr. Marka Kotrlého si delegace prohlédla pracoviště AFIS na oddělení daktyloskopie. Zde se genpor. Hussein Al-Majali dotazoval na praktické zkušenosti, které mají kriminalističtí znalci s novou verzí daktyloskopického systému. 
 
Vzácní hosté navštívili také pracoviště balistiky, kde si prohlédli studijní a pracovní sbírku zbraní. Členové delegace se zajímali také o činnost znalců v odvětví genetiky, zejména o kvalitu a úroveň znaleckých výstupů v souvislosti s možností stáže jordánských expertů v KÚP.
 
Setkání proběhlo ve velice příjemné atmosféře. Sám jordánský policejní prezident hodnotil návštěvu v KÚP za velice užitečnou s příslibem další spolupráce.
 
 
kpt. Mgr. Petra Srnková
oddělení redakce a PR KÚP
12. 12. 2011
  
Odkazy do noveho okna

Návštěva z Jordánska 01

Návštěva z Jordánska 01 

Detailní náhled

Návštěva z Jordánska 02

Návštěva z Jordánska 02 

Detailní náhled

Návštěva z Jordánska 03

Návštěva z Jordánska 03 

Detailní náhled

Návštěva z Jordánska 04

Návštěva z Jordánska 04 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem