Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

JIzerská padesátka na Bedřichově

JABLONEC N.N. - Policisté upozorňují občany na různá nebezpečí 

V neděli 8. ledna 2012 se na Bedřichově jede již 45. ročník tradičního lyžařského závodu ,,Jizerská padesátka“.

Hladký průběh závodu s sebou přináší nutnost určitého dopravního omezení. V letošním roce bude přistoupeno k uzávěrce silnice III/29022 pouze v neděli 8. ledna od 6,00 do 9,30 hodin.
Uzavřená silnice bude ve směru od Jablonce n.N. od křižovatky na Hrabětice, poblíž penzionu UKO, přes Bedřichov až na Předěl a dále na Českou Chalupu.
Uzavírka bude platit pro všechna vozidla s výjimkou vozidel dopravní obsluhy a vozidel s platnou povolenkou vydanou organizátorem akce Jizerská padesátka.
Vyzýváme občany k dodržování dopravního značení a pokynů policistů a pořadatelské služby.

Kromě kontroly a usměrňování dopravní situace se budou policisté snažit předcházet vzniku problémů, a to především krádežím.
Vyzýváme závodníky, návštěvníky a fanoušky závodu, kteří přijedou předem a budou ubytováni v různých penzionech, aby nezapomínali na řádné zajištění a správné zaparkování svých vozidel. V penzionech je třeba řádně uzamykat lyžárny, vstupy do penzionů a samozřejmě i pokoje.
Nezapomínat, že odstavené vozidlo není trezor a jakákoliv odložená věc může přilákat zloděje. Velmi oblíbené střešní nosiče nejsou také dobrou úschovnou materiálu.
Po vlastním závodě věnujte velkou pozornost své odložené lyžařské výbavě, aby se nestalo, že se vaše lyže stanou předmětem zájmu zlodějů.
Diváky dále upozorňujeme, že v tlačenici v okolí startovního a cílového prostoru se mohou stát nechtěnými oběťmi kapesních zlodějů, kteří se velmi rádi pohybují mezi tak velkou masou lidí.
Nejen na vlastním závodišti, ale i na dalších místech v okolí, budou po celou dobu závodu provádět kontrolní činnost nejen policisté dopravní služby, ale i pořádkové služby a kriminální policie.
Velkým pomocníkem pro komunikaci s cizinci bude policejní hlídka ze sousedního Polska.

por.Mgr.Ludmila Knopová
3. ledna 2012
tel. 724 179 464
email. tiskova.liberec@email.cz

vytisknout  e-mailem