Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Jízdy pod vlivem alkoholu

Kladenští policisté při opakovaných kontrolách opět zjistili alkohol u několika řidičů.  

     Kladenští policisté při kontrolní činnosti opět zjistili u pěti řidičů jízdu pod vlivem alkoholu, kdy jim bylo při orientační zkoušce naměřeno nad 1 promili alkoholu v dechu a ve třech případech došlo i k dopravní nehodě.

     V obci Tuřany nedaleko fotbalového hřiště při vyjíždění z ulice, narazil 46 letý muž ze Slaného při couvání do zaparkovaného osobního vozidla. Po způsobení této dopravní nehody z místa ujel. Při dopravní nehodě nedošlo k žádnému zranění osob. Způsobená škoda na vozidlech byla vyčíslena v hodnotě 16 000,-Kč. Neukázněný řidič byl ihned poté zastižen policejní hlídkou v místě bydliště, kde byla provedena orientační dechová zkouška, která byla s pozitivním výsledkem 2,14 promile alkoholu v dechu a podezřelý řidič se podrobil dalšímu lékařskému vyšetření. Případ je v šetření.

     Ve večerních hodinách byl v obci Kačice v Čelechovické ulici kontrolován 57 letý muž ze Slánska, u kterého při orientační dechové zkoušce byla hodnota alkoholu v dechu 1,64 promile. Podezřelý řidič se podrobil lékařskému vyšetření v kladenské nemocnici.

     Dalším neukázněným řidičem, byl 62 letý muž z Kladenska, u něhož byl pozitivní výsledek alkoholu v dechu 1,13 promile  při orientační dechové zkoušce. Tento podezřelý řidič byl kontrolován policejní hlídkou v obci Tuchlovice v Karlovarské ulici, kdy svým vozidlem naboural do zaparkovaného osobního vozidla Škoda Octavia.

     Na křižovatce mezi obcemi Slaný - Tuřany - Byseň - Studeněves došlo k dopravní nehodě, kdy řidička nerespektovala dopravní značení "Dej přednost v jízdě" a došlo zde ke střetu s projíždějícím osobním vozidlem Ford Escord, které se po nárazu srazilo s dalším jedoucím  vozidlem Suzuki Baleno. Policisté na místě provedli orientační dechovou zkoušku u řidičů, která byla u 44 leté řidičky z Prahy s pozitivním výsledkem 2,51 promile alkoholu v dechu.  Podezřelá řidička byla převezena k dalšímu lékařskému vyšetření do slánské nemocnice.

     Při kontrolní činnosti v Kladně v Libušině ulici v dopoledních hodinách  provedli policisté kontrolu u nákladního vozu zn. Multicar. Při orientační dechové zkoušce byla u řidiče naměřena hodnota 2,14 alkoholu v dechu. Podezřelý 54 letý řidič z Kladna byl převezen k lékařskému vyšetření do nemocnice v Kladně a následně umístěn do policejní cely. 

     Všichnií řidiči jsou podezřelí z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky. Policisté na všech případech provádí nadále šetření a případy jsou vedeny ve zkráceném přípravném řízení. V současné době policisté šetří i několik případů jízdy pod vlivem alkoholu jako přestupek, neboť orientační dechová zkouška byla u těchto podezřelých řidičů do 1 promile alkoholu v dechu. V této kontrolní činnosti na jízdu pod vlivem alkoholu  a v dopravně bezpečnostních akcích budou kladenští policisté nadále pokračovat. 

       

vytisknout  e-mailem