Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Jízdu opilé řidičky ukončil 49letý muž odebráním klíčků ze zapalování v křižovatce

LIBERECKO - Před tím žena kličkovala po silnici, vjížděl do protisměru a také na chodník. 

Z maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání a také z ohrožení pod vlivem návykové látky se ve zkráceném přípravném řízení zodpovídá 63letá žena z Liberecka. Ta vyrazila 7. dubna se svým osobním vozidlem značky Suzuki do ulic krajského města pod Ještědem ve špatné psychické kondici a pod vlivem alkoholu. V důsledku toho kličkovala ze strany na stranu, pohybovala se s autem opakovaně v protisměru a také najížděla na chodníky. To nenechalo klidným 49letého spolujezdce z jiného vozidla, který využil okamžiku, kdy jí zhasnul motor v křižovatce ulic Legií a generála Svobody, přiběhl k ní, otevřel dveře jejího vozu a vytrhl jí klíčky ze zapalování. Potom vytočil linku 158. 

Situaci pomohlo, že kolem zrovna projížděla naše hlídka, která se o ženu hned postarala. Ta se po vystoupení z vozidla sotva držela na nohou a z jejího dechu byl cítit alkohol. Dechovou zkoušku na místě odmítla a přiznala se jen ke konzumaci jedné sklenky proseka. Účelem její cesty měl být nákup dalšího alkoholu, který jí došel. Jízda pod vlivem alkoholu ale nebyl její jediný prohřešek. Policisté navíc zjistili, že nemá za volantem co dělat, protože jí Okresní soud v Liberci zakázal řídit motorová vozidla od 24. května 2022 do 24. listopadu letošního roku. trasa jízdy řidičkytrasa jízdy řidičky

Žena si na policejní služebně sypala popel na hlavu a prohlásila, že své jízdy autem velice lituje a je rozhodnutá vrátit řidičský průkaz a prodat auto, aby se už podobná situace nemohla nikdy opakovat. I přes tuto projevenou pozdní lítost ji nemine řízení před soudem, který ji může poslat až na dva roky za mříže.

7. 6. 2023
por. Bc. Ivana Baláková
tisková mluvčí KŘP Libereckého kraje

Odkazy do noveho okna

místo zákroku proti řidičce Suzuki

místo zákroku proti řidičce Suzuki 

Detailní náhled

trasa jízdy řidičky

trasa jízdy řidičky 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem