Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Jízdní kola jsou u zlodějů v kurzu

ZLÍNSKO: Kradou je i ze zamčených sklepů.  

Několik vykradených sklepů mají v posledních dnech na svědomí neznámí pachatelé.
Během sobotního odpoledne se jeden z nich vloupal do sklepa domu v ulici Přílucké ve Zlíně. Odnesl si odtud dvě jízdní kola, jejichž celková hodnota byla odhadnuta na více než dvacet tisíc korun. Zloději v krádeži nezabránil ani fakt, že byla sklepní kóje uzamčena.
Uzamčená byla sklepní kóje také v jednom z domů v ulici Dukelské. I tady si s tím však zloděj nelámal hlavu a petlici, která mu měla zabránit ve vstupu dovnitř, prostě vypáčil. Také odtud zmizela dvě kola, jen škoda je o pár tisícikorun nižší.
A o kolo přišel i muž, který jej v neděli po obědě odložil na chodbu osmého patra bytového domu ve Zlíně. Neboť se v tomto případě jednalo o speciální kolo, je poměrně vysoká i škoda, která se blíží částce padesáti tisíc korun.
To v Napajedlech si prozatím neznámý pachatel vybral jiné cenné zboží, nežli jízdní kolo. Ze sklepa jednoho z bytových domů si odnesl asi 30 litrů hruškovice.
Ve stejném městě, jen v jiné ulici se neznámý pachatel vloupal do sklepní kóje, ze které odcizil jízdní kolo s doplňky v hodnotě převyšující patnáct tisíc korun.
Všem pachatelům hrozí v případě dopadení a prokázání viny až dvouletý trest odnětí svobody.
Na všech případech je zřejmé, že zloděje neodradí pouhé uzamčení sklepní kóje. Pokud v nich jejich majitelé chtějí uchovávat cenné věci, měli by se zamyslet nad zdokonalením bezpečnostních prvků v domě. V každém případě by mělo být samozřejmostí celodenní uzamčení vchodových dveří do domu.

 

7. dubna 2014, nprap. Petr Jaroš

vytisknout  e-mailem