Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Jízdní kola jsou u zlodějů opět v kurzu

ZLÍNSKO: Škoda se šplhá do desetitisíců korun. 

S příchodem pěkného počasí opět  začali zloději navštěvovat a vykrádat sklepní kóje a další společné prostory, kde obyvatelé domů uskladňují především sportovní vybavení. Od začátku roku přijali policisté již celkem šestnáct oznámení odcizení jízdního kola. Z toho tři případy oznámili majitelé kol nyní začátkem dubna, kdy zjistili, že se jim neznámý pachatel vloupal do sklepních prostor a odjel s jejich kolem. Škody jdou do desetitisíců korun.

Jedním z okradených je i dvaačtyřicetiletý muž z Příluk. Ten během tohoto víkendu zjistil, že mu neznámý pachatel po překonání dveří odcizil pánské horské jízdní kolo, které měl uschované v přízemí domu ve společných sklepních prostorech. Nešťastnému majiteli tak způsobil škodu ve výši sedmnácti tisíc korun.

Až dvouletý trest nyní hrozí tomuto pachateli za spáchání trestného činu krádež.

V rámci prevence doporučujeme nepouštět cizí osoby do domu a vstupní dveře zamykat. Nebýt také lhostejní ke svému okolí a v případě pohybu podezřelých osob ihned volat na tísňovou linku 158. Taktéž velmi významnou roli k odrazení případných zlodějů ve vašem domě může mít nainstalovaný kamerový systém, sledující především vstup do domu a do společných prostor. Doporučujeme i uzamykat jízdní kola v dané místnosti, kde kolo míváte uschované a ztížit tak pachateli odcizení. 

10. dubna 2017, por. Mgr. Lucie Javoříková

vytisknout  e-mailem