Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Jízda v opilosti je nebezpečná

UHERSKOHRADIŠŤSKO: Opilý řidič naboural dvě auta. 

V uplynulém týdnu jsme zaevidovali čtyři řidiče, kteří před jízdou požili alkohol. Nejvyšší hodnotu nadýchal sedmatřicetiletý řidič mazdy, který jel v pátek odpoledne od Bílovic směrem na Jarošov. Přístroj vykázal hodnotu 2,0 promile alkoholu.

Že je jízda v opilosti nebezpečná, dokazuje dopravní nehoda ze sobotního rána. Jednašedesátiletý řidič při průjezdu Bojkovicemi nezvládl řízení a postupně naboural do dvou vozidel. I když mu policejní hlídka dávala znamení k zastavení, řidič pokračoval dál. Policisté ho zastavili v ulici Mánesova, kde se podrobil dechové zkoušce. S naměřenou hodnotou 1,73 promile souhlasil a přiznal, že před jízdou hodně popíjel. Navíc policistům nepředložil ke kontrole potřebné doklady. Podle zákona mu nyní hrozí až tříleté odnětí svobody včetně zákazu řízení až na deset let.

Zákaz řízení všech motorových vozidel v délce šedesáti měsíců porušil sedmadvacetiletý muž. Policejní hlídka ho v pátek večer zastavila v ulici Těšovská v Uherském Brodě za volantem felicie. Nyní mu hrozí až dvouleté vězení.

Pozitivní test na drogy, konkrétně na amfetamin, vyšel devatenáctiletému řidiči renaultu. V sobotu ráno projížděl ulicí Východní ve Starém Městě. Tam taky jeho jízda skončila, neboť byl policisty převezen do Uherskohradišťské nemocnice k vyšetření a k potřebným odběrům.

Do zdravotnického zařízení byl převezen i šestadvacetiletý řidič audi, který ve středu večer brázdil ulici Šumickou v Uherském Brodě. Test na drogy v tomto případě vykázal přítomnost marihuany a amfetaminu.

Dopravní policisté měřili rychlost jak v obci, tak i mimo ni. Mezi „závodníky“ se může zařadit čtyřiadvacetiletý řidič Fabie, který jel ve středu ráno přes Kunovice. Místo zákonem stanovené padesátky mu policisté naměřili 95 km/h.

Těžkou nohu na pedálu měl i osmadvacetiletý slovenský řidič mercedesu. U Zlechova mu ručička na tachometru vystoupala na 147 km/h.

Výběr ze zjištěných přestupků v dopravě na Uherskohradišťsku 20. – 26. 1. 2017

 

Počet zjištěných přestupků

20. – 26. 1. 2017

13. – 19. 1. 2017

Řidič pod vlivem alkoholu

4

7

Řidič pod vlivem drog

5

1

Překročení maximální rychlosti

34

2

Jízda na červenou / nedání přednosti v jízdě

3

2

Nepoužití bezpečnostních pásů

12

8

Telefonování za jízdy

18

11

Špatný technický stav vozidla

15

13

Neoprávněné zastavení a stání

0

7

Chodci

0

0

Cyklisté

6

2

27. ledna 2017, por. Bc. Milena Šabatová             

vytisknout  e-mailem