Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Jízda pod vlivem drog s platným zákazem řízení

KRAJ – Řidič středočeským policistům oddělení silničního dohledu neujel. 

Ve středu 5. května 2021 prováděli v dopoledních hodinách středočeští dopravní policisté z oddělení silničního dohledu kontrolu bezpečnosti v silničním provozu na dálnici D10.

Na 55. kilometru uvedené dálnice řidič osobního vozidla Mercedes-Benz nereagoval na opakované výzvy k zastavení, policejní vozidlo objel a snažil se ujet ve směru na Liberec. To se mu nepodařilo a policisté řidiče s vozidlem zastavili na 71. kilometru dálnice na sjezdu Paceřice v Libereckém kraji.Řidič v zákazu řízení policistům neujel.Řidič v zákazu řízení policistům neujel.

Devětatřicetiletý řidič osobní doklady ani doklady k vozidlu nepředložil a odmítal spolupracovat. Na místo byla přivolána policejní hlídka Libereckého kraje, která řidiče podrobila dechové zkoušce s negativním výsledkem. Orientační test na přítomnost omamných a psychotropních látek však vyzněl pozitivně na látky amphetamines/methamphetamines. Policisté při prohlídce vozidla nalezli dva občanské průkazy na jméno řidiče a v zavazadlovém prostoru dvě plynové zbraně. Následnou lustrací dále zjistili, že má muž uložené dva platné zákazy řízení a v době nouzového stavu se opakovaně dopouštěl majetkové trestné činnosti.

Policisté Obvodního oddělení Hodkovice nad Mohelkou muži sdělili podezření z přečinu Maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání, za což mu v případě prokázání viny hrozí až dvouletý trest odnětí svobody.

por. Bc. Lucie Nováková
tisková mluvčí
P ČR Mladá Boleslav
6. května 2021

vytisknout  e-mailem