Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Jízda pod vlivem alkoholu a se zákazem řízení

LIBERECKO - Opakovaně nadýchal více než 2 promile alkoholu. 

Policisté z obvodního oddělení Liberec-centrum řeší ve zkráceném přípravném řízení případ ohrožení pod vlivem návykové látky a maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání.

Dne 30. prosince 2023 v odpoledních hodinách zastavili policisté z oddělení hlídkové služby Liberec v rámci běžné silniční kontroly řidiče osobního automobilu tovární značky ŠKODA OCTAVIA v ulici Chrastavská, Liberec. Řidič uvedeného vozidla byl vyzván k předložení předepsaných dokladů potřebných k provozu a řízení motorového vozidla na pozemních komunikacích. Během kontroly si hlídka u muže všimla nervózního chování a také alkoholového závanu.  Řidič se na výzvu podrobil dechové zkoušce přístrojem Dräger, která vzápětí ukázala pozitivní hodnotu s výsledkem 2,62 a 2,63 promile alkoholu v dechu. Ke konzumaci piva a rumu se na místě přiznal a sliboval, že už nebude pít ani řídit.

Policisté lustraci navíc totiž zjistili, že 42letý muž řídil, ačkoli mu byl rozhodnutím Okresního soudu v Jablonci nad Nisou uložen trest zákazu činnosti spočívající v platném zákazu řízení motorových vozidel a to až do června roku 2024. Následující den po vystřízlivění si tak na Obvodním oddělení Liberec centrum převzal Záznam o sdělení podezření z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky a maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. 

10.1.2024
por. Bc. Klára Jeníčková
tisková mluvčí KŘP Libereckého kraje 

vytisknout  e-mailem