Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Jízda cizím autem se dvoučlenné posádce nevyplatila

BEROUNSKO – Auto se dvěma muži vypátrali pražští policisté do dvou hodin. 

První májový den v 11 hodin dopoledne přijal operační důstojník na lince 158 oznámení od poškozené ženy o odcizení jejího auta Škoda Fabia z parkoviště v Tovární ulici v Berouně, kterého se ujal neznámý pachatel pravděpodobně po nálezu ztraceného klíče od auta.

Policisté začali po vozidle pátrat a do necelých dvou hodin od oznámení vozidlo vypátrala hlídka z pražské pohotovostní motorizované jednotky, která jej zastavila na Rozvadovské spojce na dálnici D5 ve směru na Plzeň. Při kontrole auta byly uvnitř dvě osoby, které policisté ztotožnili jako muže ve věku 51 a 34 let. Oba na místě zadrželi, poté je předali berounským policistům a auto předali poškozené ženě.

Po veškerých potřebných služebních úkonech policisté předali oběma mužům záznam o sdělení podezření, konkrétně 51letému muži ze spáchání trestného činu neoprávněné užívání cizí věci, který se zmocnil automobilu a neoprávněně jej užíval a 34letému ze spáchání trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání, jenž řídil i přes tu skutečnost, že má vysloven platný zákaz řízení pro všechny skupiny motorových vozidel.

V případě pravomocného odsouzení hrozí každému až dvouletý pobyt za mřížemi.


por. Bc. Michaela Richterová
tisková mluvčí
P ČR Středočeského kraje
5. května 2023

vytisknout  e-mailem