Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Jirkovák kradl třikrát

CHOMUTOV - Vloupání objasněna, Před zákonem neutečou, Pachatel skončil v cele... 

Vloupání objasněna
Jirkovští policisté pátrali po totožnosti zloděje,  který vnikl do místní restaurace odkud odnesl kameru a lahve s alkoholem. Netrvalo dlouho a zjistili, že pachatelem je 19letý místní obyvatel. Kromě tohoto vloupání muž ještě vnikl minulý měsíci v Jirkově do neuzamčeného nákladního vozidla a zde sebral hotovost ve výši 8500 korun. Do třetice se pak snažil vypáčit vstupní dveře do prodejny potravin, ale to se mu nepodařilo, dveře byly pevnější. I tak za sebou zanechal škodu ve výši deset tisíc korun. Pachatel si již převzal obvinění z trestných činů krádeže a poškozování cizí věci.
 
Před zákonem neutečou
Dva mladí muži se v Chomutově vloupali do zaparkovaného vozidla. Ke krádeži je zlákala na zadním sedadle odložená taška, ve které našli měřící přístroj za téměř 38 tisíc korun, používaný pro revizní činnost v oboru elektro. Obvinění z krádeže si 34letý pachatel již převzal, o rok mladší společník bude ze stejného činu teprve obviněn.
 
Pachatel skončil v cele
V policejní cele skončil 29letý Chomutovák. Policisté po něm pátrali v souvislosti s vyšetřováním loupeže, ke které došlo v bytě na sídlišti. Tehdy pachatel vstoupil do bytu poškozeného, udeřil jej pěstí, v pokoji sebral kromě mobilního telefonu i počítačovou hru a odešel. Při vyšetřování však byla zjištěna jeho další trestná činnost v Jirkově. Tady vykradl sklep a byt. Ze sklepa odcizil kolo, z bytu pak šperky, hodinky, přehrávač a cigarety. Pachatel svým jednáním způsobil poškozeným škodu ve výši 53 tisíc korun. Policejní komisař muže obvinil nejen z krádeže, ale i loupeže a skončil v policejní cele neboť byl podán návrh na jeho vzetí do vazby.
 
Z návštěvníka zloděj
Návštěvy v bytě známého využil ke krádeži 27letý muž z Chomutova. Před odchodem z bytu pootevřel okno u balkonových dveří a právě tudy se vrátil zpět. Odnesl si notebook, brašnu, klíče a doklady majitele, věci za téměř 35 tisíc korun. Skutečnost, že byl v loňském roce odsouzen za obdobnou trestnou činnost k podmíněnému trestu odnětí svobody mu vůbec nevadila. I nyní byl obviněn z trestných činů krádeže a porušování domovní svobody, obvinění si převzal.
 
V domě hořelo
Chomutovští policisté pátrají po totožnosti neznámého žháře, který v ulici Za Zborovskou způsobil požár v suterénu domu. Při zahoření došlo k poškození malby na stěnách domu, vodovodního potrubí a elektroinstalace. Odstranit následky požáru bude stát nejméně sedm tisíc korun. Jestliže bude pachatel dopaden, bude obviněn z trestného činu poškozování cizí věci.
 
Drahá návštěva hřbitova
68letý muž z Kadaně se rozhodl k návštěvě místního hřbitova. Na parkoviště dojel ve vozidle, u kterého však při odchodu zapomněl zavřít okno. Kromě toho zůstaly na zadním sedadle odložené věci, které přilákaly pozornost neznámého zloděje. Zmizel batoh s osobními doklady poškozeného, digitální fotoaparát, klíče, šest tisícikorun a notebook. Celková škoda činí patnáct tisíc korun.  Okradenému muži pak nezbývalo nic jiného, než skutek ohlásit na místní oddělení policie.
 
Za volantem neměli co pohledávat
Jízdu čtyř mužů předčasně ukončila hlídka policie. 37letý muž byl kontrolován na Černovické ulici. Lustrace prokázala, že nikdy nevlastnil řidičské oprávnění a navíc řídil pod vlivem alkoholu. Nadýchal totiž 2,02 promile. V Bezručově ulici skončil svou jízdu 19letý mladík. Ten také nikdy nevlastnil řidičák a navíc má vysloven zákaz řízení motorových vozidel. Zbývající dva řidiče zadrželi policisté při projíždění ulicí Lipskou. 40letý muž má vysloven zákaz řízení motorových vozidel, 48letý muž dosáhl 12ti  trestných bodů a tak o svůj řidičák také přišel. Všem bylo sděleno podezření z trestných činů a po provedeném výslechu byli propuštěni  neboť jejich další vyšetřování bude probíhat na svobodě.

vytisknout  e-mailem