Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Jinými slovy… Nenapravitelný…

RAKOVNICKO – Během necelých dvou týdnů byl zastaven již počtvrté. 

Rakovničtí policisté opět zastavili ke kontrole 41letého muže, který nemá za volantem co dělat, a to ze dvou důvodů. Již počtvrté během necelých dvou týdnů ho hlídka zastavila za volantem, ač řídit nesmí z důvodu zákazu řízení, a navíc řídí dopravní prostředek pod vlivem návykové látky.

Tentokrát byl jedenačtyřicetiletý muž zastaven 4. března, v půl třetí ráno, v Tyršově ulici v Rakovníku, když řídil vozidlo Škoda Octavia z ulice Pražská. Policisté ho vyzvali k předložení dokladů potřebných k provozu a řízení vozidla, ač věděli, že řidičský průkaz nemá. Tato skutečnost se lustrací potvrdila s tím, že kontrolovaný má několik zákazů řízení od července 2012 do listopadu 2023.

Muž byl navíc vyzván k podrobení se dechové zkoušce a testu na drogy. Alkohol byl přístrojem vyloučen, avšak testu na jiné návykové látky se odmítl podrobit, stejně tak jako lékařskému vyšetření s odběrem biologického materiálu.

Jedenačtyřicetiletý muž je v současné době podezřelý ze spáchání trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání, za což mu v případě odsouzení hrozí až dva roky za mřížemi.


por. Bc. Michaela Richterová
tisková mluvčí
P ČR Středočeského kraje
4. března 2022

vytisknout  e-mailem