Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

Jihomoravští policisté se připravují na poslední prázdninový víkend

KRAJ: Neriskujte na silnicích. 

Na konec letních prázdnin a začátek nového školního roku se připravují také policisté. Hlídky dopravní i pořádkové policie se v následujících dnech intenzivně zaměří na dohled na úseku bezpečnosti a plynulosti silničního provozu. Právě v období konce školních prázdnin jsme v minulých letech zaznamenali nepříznivý vývoj dopravní nehodovosti. Intenzita provozu je hustší, někteří řidiči méně pozorní a do provozu se vrací také děti, z nichž některé se poprvé začínají pohybovat v dopravě samostatně a bez doprovodu rodičů chodit do školy a kroužků. Právě menší děti jsou vzhledem ke své výšce a vzhledem k tomu, že se orientaci v provozu a odhadování rychlosti přibližujících se aut teprve učí, nejohroženějšími účastníky provozu. Pamatujte, že výrazně barevné oblečení a reflexní prvky významně zvyšují viditelnost dětí i dospělých!

Nebezpečí pro chodce i řidiče představují také sluchátka na uších. Díky hlasitě puštěné hudbě neslyšíte a nereagujete na dění ve svém okolí, zvukové signály a náhle vzniklá nebezpečí!   

Řidiči by měli kromě bezvadného stavu svého auta také vždy myslet na použití bezpečnostních pásů a autosedačky pro děti. Cestu z prázdnin a dovolených si dobře naplánujte i s ohledem na aktuální dopravní situaci a svůj zdravotní stav. Dělejte přestávky, ať se vyhnete únavě.

Přejeme vám šťastný návrat domů a konec letních prázdnin bez kolize na silnicích!  

mjr. Petra Ledabylová, 26. 8. 2021

vytisknout  e-mailem